HRVATSKAMEĐUGORJE

Evanđelje po Međugorju. Krunoslav Capak optužio hodočasnike da su se zarazili u Međugorju.

 Najgora je situacija i dalje u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Do sada je oboljelo 623 zdravstvenih djelatnika, aktivno zaraženih je trenutno 141, te je 650 njih u samoizolaciji. Novoboljeli su nam mlađe osobe i povratnici s godišnjih odmora, ali prosječna dob je porasla na 40 godfina. Imamo žarište na jednoj svadbi i rođendanu, te povratnike s hodočašća u Međugorju. Na jednom otoku u zadarskoj županiji imamo 12 oboljelih koji su se danima družili. Imamo i maturalno putovanje, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji oboljelo je dvoje maturanata iz Zagreba – rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. -prenosi jutarnji list

Naša općina Čitluk bilježi dnevno u prosjeku od 1 do 5 zaraženih već 30 dana skoro. S ovim želimo demantirati bilo kakvu vezu hodočasnika povratnika u Hrvatsku, jer osobno ako ima koji zaraženi, to ne može biti veliki broj osoba. Također želimo naglasiti da kroz mjesec kolovoz je bilo hodočasnika individualaca koji su pristigli u osobnom aranžmanu s osobnim vozilima. Gdje su ti hodočasnici se zarazili ne možemo tvrditi jer je velik broj upravo pristigao s odmora koji su proveli na Jadranskoj obali. Nebi bilo ured da kažemo da su hodočasnici donijeli Covid s Jadranske obale, pa tako nije ni ured da vi optužujete hodočasnike koji su u 90% hodočašća u Međugorju proveli kao dnevno hodočašće. Tvrditi nešto bez činjenica je prvobitno udar na zdrav razum, a kasnije na znanstvenu fantastiku.

Hrvatska danas bilježi najveći rast oboljelih, pa kao opravdanje navode da je hodočašće u Međugorje upravo pridonilo negativnom rastu, upravo da bi skrili svoje propuste i propuste svojih građana. “Oprosti im Bože, al ne znaju što čine”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er