VJERA I DUHOVNOST

Dramatične činjenice vezane uz Rusiju, koje se ogledaju u vizijama katoličkih mistika posljednjih stoljeća: Evo što je Isus rekao sv. Faustini Kowalskoj!

Dramatične činjenice vezane uz Rusiju, koje se ogledaju u raznim vizijama i ukazanjima katoličkih mistika posljednjih stoljeća. Tu su i objave Isusa sestri Faustini Kowalskoj koje su neraskidivo povezane s tom zemljom. Naime, poljska svetica i mističarka primila je brojne poruke od Gospodina koje su je učinile izvorom beskrajnih milosti, ali i vrlo važnih slutnji za cijelo čovječanstvo.

Konkretno, davne 1936. sveta Faustina ponudila je dan molitve za Rusiju. Dapače, prema onome što proizlazi iz njegovih spisa, sam je Isus bio jako potresen onim što se događalo u zemlji, dva desetljeća nakon izbijanja sovjetske revolucije koja je snažno obilježila život Rusa, ali i sudbinu cijele zemlje. svijeta, boreći se s drugim strašnim ateističkim i materijalističkim ideologijama.

Međutim, tih istih godina, oko tridesetih godina dvadesetog stoljeća, poljska mističarka poznata po svojim vizijama milosrdnog Isusa iz kojih je proizašao kult Božanskog milosrđa na poticaj Ivana Pavla II., njezinog velikog štovatelja, primila je nekoliko privatnih objava od Isusa. Te iste vizije kasnije su rodile izvanredan kult koji je naveo poljskog papu da stvori svetkovinu Nedjelje Božjeg milosrđa, koja svake godine pada druge nedjelje nakon Uskrsa.

Jedan od najpoznatijih tekstova poljske svetice bio je njezin vlastiti Dnevnik, čiji izvorni naslov ima podnaslov “Božansko milosrđe u mojoj duši”. U tom dnevniku, u prosincu 1936., sveta Faustina tvrdi da je dala svoje dane upravo za Rusiju. “Danas sam ponudila svoj dan za Rusiju; Ponudila sam sve svoje patnje i molitve za tu jadnu zemlju”, jedan je od odlomaka sadržanih u ovom jedinstvenom tekstu po svojoj dubini i prožetosti dubokim misticizmom koji proizlazi izravno iz utrobe njegove radikalne ljubavi prema Kristu.

“Nakon svete pričesti Isus mi je rekao: Ne mogu više podnositi ovu zemlju; ne veži mi ruke, kćeri moja” nastavlja časna sestra. “Razumijem da nije bilo molitve Bogu dragih duša, cijeli bi ovaj narod već bio uništen. O, koliko patim za ovim narodom, koji je protjerao Boga iz svojih granica!”.

Isusova otkrivenja sestri Faustini Kowalskoj

Nakon što je diktator Josif Staljin, tadašnji šef vlade Sovjetskog Saveza koju je preuzeo nakon Lenjinove smrti, upravo potpisao Ustav Sovjetskog Saveza 5. prosinca 1936. Iste godine počele su velike čistke , velika represija koja se dogodila u SSSR-u kako bi se Komunistička partija očistila od navodnih “zavjerenika”. U toj strašnoj represiji ubijeno je ne manje od 750.000 ljudi zbog svog protivljenja vlasti, ponekad čak i samo pretpostavljenog.

Iz tog razloga, danas više nego ikad postoji potreba pouzdati se u likove iznimne svetosti kakva je bila sestra Faustina Kowalska, kako bi mogla posredovati s neba u dramatičnoj situaciji koju Ukrajina proživljava, ali koja posljedično utječe na cijeli svijet, kako biti u mogućnosti uvući cijelo čovječanstvo u ovaj apsurdni sukob, u svjetlu Trećeg svjetskog rata koji, kao što se uvijek događalo, orkestriraju moćnici na štetu siromašnih i nevinih.

Svom snagom srca molimo svetu Faustinu da se sve to ne dopusti i da Isus ponovno intervenira da zaustavi zlo tako što će otopiti srca onih koji ga čine, ratom, oružjem, mržnjom i pustošenjem. Vjerujemo u pobjedu Božanskog milosrđa Isusova, zahvaljujući molitvama Bogu dragih duša, kako ih je Kowalska nazvala, jedinih koje mogu istinski dovesti do obraćenja čovječanstva za uspostavu Kraljevstva Božjeg, a ne đavolski projekti.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er