SVIJET

ŠOKANTNO U crkvi vikao da je krunica krivovjerje i vrijeđao sliku Milosrdnog Isusa

TikTok ličnost Ryan Foley, protestantski kršćanin koji putuje Sjedinjenim Državama “propovijedajući”, nedavno je objavio video u kojem iznosi svoj prigovor na krunica i čašćenje Blažene Djevice Marije. Video, koji je samo na TikToku skupio gotovo 150.000 pregleda, prikazuje starije muškarce kako ga udaljavaju iz Crkve zbog “propovijedanja” protiv krunice.

“Krunica je krivovjerje! Majka Marija je ništa! Radi se o poznavanju Isusa Krista!” Foley viče u Katoličkoj crkvi dok ga dva čovjeka izvode van. “Izađi!” jedan čovjek viče. Drugi muškarac mu prijeti uhićenjem.

“Morate bježati od katolicizma”, nastavlja Foley. “Krunica…i Isus nam govori da se klonimo molitve koja se ponavlja. Ovo je prava hereza. Pravi problem koji se trenutno pojavljuje su crkve s ovom religijom i ovom ‘crkvenošću’. Oni čak i ne idu na biblijski način postupanja.”

Korisnici diljem društvenih medija branili su muškarce dok su prozivali Foleyja za njegova pogrešna uvjerenja. Jedan korisnik TikToka rekao je: “Oprosti Ryan. Katoličku crkvu je utemeljio Isus Krist.” Drugi korisnik TikToka rekao je: “Katolička crkva je jedna i jedina prava Crkva. Mi ne štujemo Mariju, ali tražimo da moli za nas jer su njezine molitve moćnije. Drugi korisnik TikToka rekao je: “Isus nam ne govori da se klonimo molitve koja se ponavlja, on kaže da se morate moliti srcem, a ne samo riječima.” Ovo nije jedini video u kojem Foley napada katoličku vjeru. Još jedan nedavni video pokazuje kako cilja na krunicu, svece, tradiciju Katoličke crkve i sliku Božanskog milosrđa.

“Razlog zašto je tako važno razumjeti da katolici idu u pakao je taj što je to potpuno lažna religija”, kaže Foley. “Oni obožavaju lažne bogove.” Foley završava svoj video s lažnim pozivanjem na sliku Božanskog milosrđa: “Želim da pažljivo pogledate ovu sliku jer su ispred ove Katoličke crkve imali sliku Isusa Krista crvene boje s rogovima na Njemu. I da, ovo je bila Katolička crkva.”

Slika na koju se Foley poziva izvorna je slika Božjeg milosrđa. I ne, nema rogove.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er