VJERA I DUHOVNOST

Postoji li poveznica NASA-inog istraživanja s trećom Fatimskom tajnom – Zemlja će biti izbačena iz…

Studija koju je objavila NASA evocira nevjerojatnu povezanost s trećim dijelom tajne koju je Gospa odala sestri Luciji. Nastala je u suradnji sa Sveučilištem na Havajima, a potom je objavljena u prestižnom časopisu Nature Climate Change. Ovo najavljuje skoru “oscilaciju” u Mjesečevoj orbiti, iz koje bi proizašla vrlo relevantna činjenica za Zemlju.

Zapravo, to bi moglo dovesti do mogućih katastrofalnih poplava duž obala Sjedinjenih Država, prilično značajnog intenziteta. Zapravo, govori se o sili koja je čak tri ili četiri puta veća od one koja se inače javlja. Posljedično, posljedice bi bile vrlo ozbiljne. No, očito ih je teško predvidjeti u detalje. Naime, ova studija govori o mogućoj budućoj katastrofi koja će se dogoditi tijekom 2030. godine i koja će pogoditi Zemlju, ali i Mjesec. Konkretno, o “katastrofalnim poplavama 2030. godine“.

Samo je Nacionalna uprava za oceane i atmosferu tijekom 2019. izvijestila o 600 poplava zbog sličnih pojava, no ovoga puta stvari bi izgledale još ozbiljnije. To je zbog slučajnosti koja će se dogoditi 2030. godine, između snažnog porasta razine mora i određenog mjesečevog ciklusa. Toliko da bi neki obalni gradovi završili u vrtlogu ovog ciklona koji bi mogao trajati i desetljeće.

Što je NASA konkretno rekla o toj mogućnosti? Pod mjesečevom oscilacijom podrazumijevamo prirodni Mjesečev ciklus tijekom kojeg plime i oseke mogu biti pod utjecajem većeg ili manjeg intenziteta. To bi, zbog utjecaja Mjesečevog gravitacijskog privlačenja na planetu Zemlju, dovelo do učinaka koji su trenutno još podcijenjeni, ali koji bi mogli dovesti do ozbiljnih učinaka kada razina mora bude viša, posebice u razdobljima kada Mjesec i Zemlja poravnat će se sa Suncem. Među najhrabrijim komentatorima ima čak i onih koji bi ovu priču povezali s posljednjim fatimskim proročanstvom, a posebno s trećim pismom koje govori o velikom potresu koji će opustošiti Zemlju.

“Vidim kako se zemlja trese i trese, gradove i sela zakopane, sravnjene sa zemljom, progutane, planine bespomoćnih ljudi, vidim rijeke i mora kako se izlijevaju i poplavljuju i duše koje spavaju snom smrti”, bilo je zapravo zapisano u posljednjem dramatičnom pismu sestre Lucije. Bilo je šest ukazanja u Fatimi i ona su slijedila jedno za drugim mjesečno između 13. svibnja i 13. listopada 1917., pred Lucijom i njezinim malim rođacima Franciscom i Jacintom, koji su postali blaženima 2000.

13. srpnja iste godine bilo je objava tajne podijeljena u tri dijela, pri čemu su prva dva bila poznata 1942., a posljednja tek 2000. godine, po nalogu pape Wojtyle i uz komentar tadašnjeg prefekta Kongregacije za nauk vjere, kardinala Josepha Ratzingera, budućeg Benedikta XVI. Prvi i drugi dio Tajne prikazuju zastrašujuću viziju pakla, pobožnost Bezgrješnom Srcu Marijinu, Drugi svjetski rat, probleme koje je svijetu prouzročila Rusija i konkretno komunistički ateizam. U trećoj se, međutim, prvotno govorilo o patnjama koje će doživjeti Crkva i Papa, u čemu se ponovno vidio i Ivan Pavao II., u kontekstu napada koji je na njega izvršio Turčin Ali Agca.

Samo što oko ovog teksta još uvijek postoje mnoge nedoumice, a ima i nekoliko crkvenih osoba koje tvrde da su treću tajnu pročitale u cijelosti, te da se objavljeni tekst ne poklapa s izvornikom. Prema nekima, iza odluke da se u potpunosti ne otkrije sadržaj treće tajne stoji želja za oprezom u pogledu vizije sestre Lucije, koja je preoštra da bi se širila. Stoga je sasvim normalno da se iznose najteže hipoteze, kao što je ona vezana uz scenarij koji predlaže NASA, pa čak i pandemija koja je paralizirala svijet na kratko, a na duže vremena ostavila nepopravljive posljedice!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er