CRKVAZANIMLJIVOSTI

Čudo krvi dogodilo se u subotu, 16. prosinca 2023.

Krv svetog Januarija čudesno je ukapljena u subotu, 16. prosinca 2023. u Napulju oko 10.36 sati po lokalnom vremenu u Kraljevskoj kapeli blaga svetog Januarija (Cappella del Tesoro di San Gennaro).

Mons. Vincenzo De Gregorio vodio je godišnje okupljanje. Tradicionalne molitve počele su u 7:45 ujutro uz nazočnost tisuća. Nakon vađenja ampule iz kućišta u 9:39 ujutro, čudo krvi se nije dogodilo. Međutim, do 10:36 krv se ukapljila i objavljeno je.

Mons. Vincenzo De Gregorio rekao je zajednici. „Molimo svetog mučenika Januarija da nas svjedočanstvo njegova života, sve do krvi, štiti i hrabri.“ Povijest čuda ukapljivanja 16. prosinca je godišnjica očuvanja Napulja od vulkanske erupcije Vezuva 1631. godine. Dok se ukapljivanje potencijalno događa tri puta godišnje (subota prije prve nedjelje u svibnju, svečev blagdan 19. rujna i 16. prosinca.), 16. prosinca 2023. bilo je četvrto čudo ukapljivanja u godini. Dana 23. studenoga 2023. neočekivano se dogodilo čudo ukapljivanja kada je ekumenski patrijarh Bartolomej držao ampulu koja je sadržavala svečevu krv.

Patrijarh Bartolomej je svjetski duhovni vođa pravoslavnih kršćana. Iako Crkva službeno ne priznaje čudo, mještani ga smatraju “dobrim znakom” za grad Napulj. Sveti Januarije bio je biskup iz trećeg stoljeća poznat po svojoj hrabrosti u obrani svog stada i mučenički je ubijen za vrijeme vladavine cara Dioklecijana. Zaštitnik je Napulja.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er