SVJEDOČANSTVA

“Bog je bdio nad nama”- Majka s rakom jajnika odbila pobačaj i rodila zdravo dijete

Za mnoge je žene rak jajnika jedna od najstrašnijih dijagnoza koje mogu dobiti. Rak je tihi ubojica, s teško prepoznatljivim simptomima.

Kada se otkrije rano, stopa preživljavanja je izvrsna – 92% – ali budući da su simptomi tako nejasni, lako ih je zamijeniti s drugim uobičajenim ženskim problemima poput PMS-a ili trudnoće, pa često se zanemaruju. To omogućuje raku da raste, a kada se razvije kasnije, u stadiju III. ili višem, prognoza je znatno lošija, piše Liveaction.org

Moje djetešce spasilo mi je život, a sada je bio red da i ja njega spasim!

Upravo to se moglo dogoditi Aleksi Patete da nije bilo njezinog sinčića. Patete je bila sedam tjedana trudna kad je otišla na rutinski ultrazvuk i tom prilikom pronađena  joj je cista na jajniku. Dijagnosticiran joj je rak jajnika. “To je čudo”, rekla je Patete u intervjuu za časopis People. “Rak je mogao puno napredovati i ne bismo imali pojma da nije bilo moje trudnoće.”

No, liječnici se očito nisu složili. Rekli su Patete i njezinu suprugu da su njezine najbolje šanse za preživljavanje pobačaj, a potom podvrgavanje agresivnom režimu kemoterapije. Patete je to odbila ni ne pomislivši na to. “Spasio mi je život”, rekla je. “Sada je bio moj red da ja njemu spasim život.”

Srećom, postojale su mogućnosti kemoterapije koje su bile relativno sigurne za Pateteino dijete, ali ona je svejedno bila zabrinuta. “Kao mama, ne želite učiniti ništa što bi moglo nauditi vašoj bebi”, objasnila je. “Bila sam prestravljena, ali su mi objasnili da je to relativno sigurna opcija.”

Tako je bila na kemoterapiji pet mjeseci, primajući šest ciklusa svaka četiri tjedna, dok je odgajala svoje nerođeno dijete i radila puno radno vrijeme kao registrirana medicinska sestra. “Bila je to najteža odluka koju sam ikad morala donijeti”, rekla je. “Ali morali smo odvagnuti naše mogućnosti – da nisam ništa učinila, izložila bih svoj život opasnosti, a da sam nešto učinila, jesam li time izložila bebu opasnosti? Bilo je izuzetno teško.”

“Bilo je teško pokušavati nositi dijete u sebi i prolaziti kroz kemoterapiju”, rekla je. “Bila sam toliko umorna i bolesna.”

Njezina beba je rođena 24. travnja, tri tjedna nakon što je završila svoju posljednju kemoterapiju. “Bilo je jednostavno prekrasno”, prisjetila se. “I on je najslađa beba, uvijek nasmijan i radostan.” DJ je zdrav, kao i Patete, koja je sada u remisiji. Nedugo nakon što je rodila, liječnici su joj odstranili desni jajnik i jajovod kako bi spriječili dalji razvoj raka, ali su zadržali lijevi jajnik i jajovod kako bi mogla imati više djece u budućnosti.

“Mogla sam imati histerektomiju, ali budući da planiram imati još djece, liječnici su htjeli jednostavno izvaditi jajnik”, objasnila je. I zahvaljuje Bogu za svoje čudesno preživljavanje, za koje su liječnici rekli da je potreban pobačaj. “Razmišljam o stvarima koje su se mogle dogoditi i što je moglo poći po zlu i nema drugog razloga osim Božje milosti da je sve uspjelo i da smo oboje živi”, rekla je. “Stvarno mislim da je Bog bdio nad nama.”

Izvor: hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er