VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Znanstvenici ne mogu objasniti zašto se tilma na kojoj je slika Gospe od Guadalupe nije raspala

Nakon gotovo 500 godina, tilma sa slikom Gospe od Guadalupe još uvijek je savršeno očuvana, kada je trebala propasti. Tilma svetog Juana Diega, s čudotvornom slikom Gospe od Guadalupe, izložena je u Meksiku gotovo 500 godina, i ne pokazuje nikakve znakove propadanja, piše Aleteia

Ta je stvarnost zbunila mnoge znanstvenike, budući da je tilma napravljena od materijala koji se trebao raspasti samo nekoliko godina nakon što je izložena. Dr. Aldofo Orozco objasnio je situaciju na Međunarodnom marijanskom kongresu o Gospi od Guadalupe 2009. godine, koju je zabilježila Katolička novinska agencija.

Sve tkanine slične Tilmi koje su stavljene u slanu i vlažnu okolinu oko Bazilike nisu trajale više od deset godina … originalna Tilma je bila izložena otprilike 116 godina bez ikakve zaštite, primajući svo infracrveno i ultraljubičasto zračenje od desetaka tisuća svijeća u njegovoj blizini i izložena vlažnom i slanom zraku oko svetišta.

Nadalje, tilma je pretrpjela kojekakve nezgode, kao što je slučajno prolijevanje otapala 50% nitratne kiseline 1785, ali nije oštećena u incidentu. Preživjela je čak i bombardiranje bazilike 1921. godine. Sve oko tilme je teško oštećeno, ali ne i ona. Dr. Orozco je rekao da je očuvanje tilme jednostavno “izvan svakog znanstvenog objašnjenja”.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er