VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Svećenik odgovara na pitanje koje, vjerujemo ovih dana mnoge zanima: Je li u redu moliti se Bogu za uspjeh u sportu?

Je li ispravno moliti se Bogu za uspjeh u sportu? – pitanje je koje se često postavlja kada su u pitanju razni sportovi i sportska natjecanja. Odgovor na ovo pitanje ovog puta pred utakmicu između Hrvatske i Brazila na svjetskom prvenstvu u Kataru dao je poznati hrvatski karmelski svećenik Josip Krešimir Bahmec.

Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Razmišljam kako ljudi mole za svašta. Evo svjetsko je prvenstvo u nogometu. Sad bi mi kao trebali moliti za našu reprezentaciju a protivnički navijači će također moliti za svoju. I sad nek se Bog odluči kome će pomoći. Koji je princip uslišanja? Tko ima više navijača molitelja ili tko srčanije moli ili pak ima neka Božja pravda? Briga li Boga uopće za nogomet? Kako će to Bog pomoći? Treba li se Bog uplitati u igre na Zemlji? Ima li uopće smisla moliti za Hrvatsku i da li je to u redu?

Iskreno, za što se sve moli, molit ću danas za naše. Navikao si Bože na svašta pa ćeš i to izdržati. Znam da ima važnijih stvari. Naravno, usliši najprije što je važnije. Ako pak ostane koja mrvica, daj snage našima samo da ginu na terenu. Da se sjete koliko se duša dalo za Domovinu i da bez obzira na rezultat daju sve od sebe. Nije stvar slave ili novca. Stvar je malo utjehe napaćenom narodu. Stvar je časti te unatoč i porazu otići s terena ponosan.

Znam već sada da ću svakako biti ponosan. Poznajem svoj narod. Malo nam za sriću triba. Sasvim malo. Naši dečki će nas učiniti ponosnima. Kako god bilo. Ne volimo samo mi njih nego i oni nas. Borit će se za nas, za naše boje. I bit će dobro. Taman kako treba. Nije bitan rezultat već da smo barem danas zajedno, da smo jedno. Da barem tako žarko molimo svaki dan jedni za druge. Za naše duše. Za vječnost. Tada ne bih brinuo. Samo bih slavio. Boga. Bez prestanka.”

(Izvor: Krešimir Josip/Facebook)

www.medjugorje-news.com

Izvor
bog je tu
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er