MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Vidjelica Vicka: Gospa kaže da je ovo način na koji čistimo um od brige i tjeskobe…

Koji je Vickin savjet za čišćenje uma od problema u vrijeme poteškoća? Međugorska vidjelica savjetuje da slijedimo ono što bi nam Gospa rekla. Započnite dan molitvom!

U svačijem životu, kada se probudite, naiđete na napad osobnih problema. To se posebno događa onima koji proživljavaju trenutak velike nevolje, bilo zbog zdravstvenih problema, ljubavi ili posla. Kako započeti dan na pozitivan način? Kako možete očistiti svoj um od negativnih misli? Kako onda održati nadu u budućnost živom? Međugorska vidjelica Vicka, tijekom intervjua datog o. Liviju objašnjava kako se na najbolji način suočiti s danom.

Na pitanje svećenika o tome, vidjelica kaže: „Ako se probudiš ujutro kad počneš razmišljati o tome i tome, gdje si onda stavio Boga? Gospa želi da Boga stavimo na prvo mjesto u svojim mislima a u našim srcima odmah kad se probudimo ujutro. Dan moramo započeti molitvom, na primjer Zdravo Marijo. Ako dan započnem makar samo jednom Zdravomarijo, ali recitirano srcem, onda dan počinje radošću i blagoslovom. Nije prvi put da Vicka govori o važnosti molitve za naš život, u drugom intervjuu objasnila je djelovanje molitve na dušu.

U istom intervjuu otac Livio podsjeća vidjelicu da često ne možemo kontrolirati negativne misli i ujutro nas napadnu. S druge strane, što je problem ozbiljniji, to je teže odvratiti um od njega. Ali Vicka odgovara da da bi nam pomogli u ovom teškom zadatku, probleme moramo povjeriti Bogu, ali kako to učiniti? Jedini način je da ih povjerimo Bogu, da ukratko shvatimo da, ako nam ih je dao, postoji razlog koji nećemo moći razumjeti: „Što se patnje tiče, Gospa kaže da kad Bog daje patnju ili križ, to su veliki darovi njegove ljubavi”.

Na ovom mjestu svećenik ističe da većina ljudi patnju i bolest smatra nesrećom. Vidjelica potom objašnjava da nije tako i da je to osjetila na svojoj koži: “Nije sramota. Sada svim srcem kažem da je ovo stvarno veliki dar. Ovo govorim iz svog osobnog iskustva, jer sam osjećala da je to dar”. Tko zna priču o Vicki, zna da je u životu pretrpjela mnogo patnje, ali da se uvijek s njom suočavala s vjerom, moleći Boga i Gospu da joj pošalju i druge križeve ako je to nekome poslužilo. Razlog ove dostupnosti sama objašnjava na kraju intervjua s ocem Liviom: „Oni su darovi jer Bog ti šalje patnju da mu pomogneš ostvariti svoje planove, da pomogneš bratu ili bližnjemu.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er