OSTALOVJERA I DUHOVNOST

Uznemirujuća poruka kontroverznog političara : ‘Prvi put u povijesti, čovječanstvo možemo ugasiti’

Uznemirujuća poruka kontroverznog političara : ‘Prvi put u povijesti, čovječanstvo možemo ugasiti’ Kontroverzni bivši američki državnik Henry Kissinger uputio je oštro upozorenje na apokaliptične opasnosti s kojima se suočava svijet ako izbije sukob između SAD-a i Kine. Kissinger je u petak na forumu Sedona, Instituta McCain o globalnim pitanjima upozorio da su zategnuti odnosi s Kinom “najveći problem za Ameriku, najveći problem za svijet”, izvijestio je AFP.

“Jer ako to ne uspijemo riješiti, tada postoji rizik da će se u cijelom svijetu razviti svojevrsni hladni rat između Kine i Sjedinjenih Država.” Rekao je,  da iako je nuklearno oružje tijekom hladnog rata između SAD-a i Sovjetskog Saveza moglo nanijeti veliku štetu, sposobnost uništavanja premašena je nuklearnom tehnologijom i sposobnostima umjetne inteligencije kojima SAD i Kina sada raspolažu.

“Po prvi puta u povijesti čovječanstva, čovječanstvo se može ugasiti u ograničenom vremenskom razdoblju”, rekao je Kissinger.”Razvili smo tehnologiju moći koja nadilazi ono što je itko zamišljao čak i prije 70 godina.” “A sada se nuklearnom pitanju dodaje i pitanje visoke tehnologije koje se u području umjetne inteligencije u svojoj osnovi temelji na činjenici da čovjek postaje partner strojeva i da strojevi mogu razviti vlastiti sud”, rekao je Kissinger inače 97-godišnjak  koji se smatra jednom od najutjecajnijih figura u vanjskoj politici u posljednjih 50 godina. Njegovo upozorenje o ‘sudnjem danu’,  prenosi businessinsider.

Ta činjenica da je čovječanstvo s pameću i sposobnošću i darovima Božjim stvorilo ni manje ni više oružje zbog kojeg nama samima prijeti uništenje, još je jedan razlog za intenzivnu i pojačanu molitvu u smjeru vapaja Božjem milosrđu. Jer zaista, zvukovi rata i uništenja jesu zvukovi posljednjeg vremena, na to nas je upozorio i sam Gospodin Isus Krist potičući nas da pratimo te znakove vremena. Ta izgradnja oružja koje je po svemu sudeći nadjačala i samog čovjeka neodoljivo podsjeća na gradnju babilonske kule koja je zbog oholosti ljudske bila srušena. I opet će, jer opet, kao da ništa naučili nismo, padamo u ruševine vlastitog stvaranja. Smiluj se Gospodine po svome milosrđu!

www.medjugorje-news.com

Izvor
dnevno
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er