VJERA I DUHOVNOST

UNATOČ ISHODU Ako se u potpunosti predamo volji Božjoj u dubini duše ćemo znati da smo primili najbolje

UNATOČ ISHODU Ako se u potpunosti predamo volji Božjoj u dubini duše ćemo znati da smo primili najbolje Uvijek se moramo zapitati koji su mogući rezultati naše molitve i jesmo li se spremni predati unatoč činjenici da nam se može dogoditi nešto što od Isusa nikako ne bismo htjeli.

“Predati se” nikako ne znači da se trebamo pomiriti s postojećim stanjem i prihvatiti ga kao Božju volju za naš život, već da trebamo srcem pristati da Isus odredi koji će biti rezultat naše molitve, našeg prikazivanja njegove žrtve Ocu.

Uzmimo primjer teškog bolesnika, iako bismo na isti način mogli uzeti primjer djevojke koja nikako ne može pronaći srodnu dušu s kojom bi ostvarila obitelj, ili suprugu koja ne može začeti dijete, ili čovjeka koji je doživio osobni bankrot i nalazi se u bezizlaznoj financijskoj situaciji, ili roditelja čije je dijete odlutalo od Boga i upalo u velike probleme, piše Book.hr.

Uvijek se moramo zapitati koji su mogući rezultati naše molitve i jesmo li se spremni predati unatoč činjenici da nam se može dogoditi nešto što od Isusa nikako ne bismo htjeli. Ako bolesnik preda svoju bolest Isusu da je On ponese na križu, može se dogoditi sljedeće: bolesnik će ozdraviti, Isus će ga uzeti u nebo ili će bolesnik dobiti dar trpljenja, tj. dar prikazivanja vlastitog trpljenja. Četvrte mogućnosti nema.

Nažalost, mnogi su umrli vjerujući da im je smrt odredio upravo Isus po svojoj volji, a postoji velika mogućnost da mu oni nikad nisu ni predali svoju bolest, tj. svoj život i tako mu omogućili da On izabere ishod.

Svatko može prihvatiti ozdravljenje, malo tko dar trpljenja, no primjerice mlada majka s troje djece teško se može pomiriti s mogućnošću da neće ozdraviti i da neće moći biti uz svoju djecu. Ako ustraje u tome da pristaje isključivo na ozdravljenje, postoji velika mogućnost da umre, razočarana. Njezino ustrajanje u njezinoj volji pokazuje nepovjerenje u Isusovu ljubav i dobrotu, a nitko se od nas ne može predati nekome u koga nema povjerenja.

Ako mu ne predamo svoju životnu situaciju, postoji velika mogućnost da ćemo se duboko razočarati, a ako mu se predamo, postoji jednako tako velika mogućnost da ćemo primiti upravo ono za čime čeznemo. Nažalost, mnogi su umrli vjerujući da im je smrt odredio upravo Isus po svojoj volji, a postoji velika mogućnost da mu oni nikad nisu ni predali svoju bolest, tj. svoj život i tako mu omogućili da On izabere ishod.

Ako mu ne predamo svoju životnu situaciju, postoji velika mogućnost da ćemo se duboko razočarati, a ako mu se predamo, postoji jednako tako velika mogućnost da ćemo primiti upravo ono za čime čeznemo. Ako primimo nešto drugo, sigurno ćemo time biti još zadovoljniji jer ćemo u dubini duše znati da smo primili najbolje.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker