MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Još od Edena Đavao “kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre” – Tri snažne molitve egzorcista za duhovnu borbu protiv zla

Još od Edena Đavao „kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre“ (1 Pt 5, 8). Njegova je nazočnost stvarna, ali ne bismo ga se trebali bojati. Sotonina moć je ograničena i mogu ju nadvladati oni koji se utječu Božjoj pomoći. Vlč. Gabriele Amorth, nekadašnji egzorcist Rimske biskupije, u svojoj knjizi Egzorcist govori donosi molitve za duhovnu borbu sa zlom koje može napadati pojedinca.

Doduše, on kaže da, iako su te molitve snažne, one moraju biti popraćene sakramentom ispovijedi i čestim pričešćivanjem. Mora se također reći da onaj tko moli te molitve mora to činiti u poniznosti, priznajući da je Bog onaj koji istjeruje zlo, molitve donosi portal Aleteia.

Mi nemamo nikakvu moć nad Sotonom, samo Gospodar Neba i Zemlje ima takvu vlast.

ANIMA CHRISTI Dušo Kristova, posveti me. Tijelo Kristovo, spasi me. Krvi Kristova, napoji me. Vodo iz prsiju Kristovih, operi me. Muko Kristova, okrijepi me. O dobri Isuse, usliši me. Među rane svoje sakrij me. I ne dopusti da se odijelim od tebe. Od neprijatelja zlobnoga brani me. Na času smrti moje zovni me i zapovjedi mi da dođem k tebi, da te sa svetima tvojim hvalim u vijeke vjekova. Amen.

Vezani članci

(Sv. Ignacije Lojolski)

“Gdje je zlo i pokvarenost, daj da ondje bude obilje milosti, dobrote, izdržljivosti, pobjede i ljubavi”

MOLITVA PROTIV ZLA IZ GRČKOG OBREDNIKA Kyrie eleison. Gospodine Bože, kralju vremena, Svemoćni i Svemogući, ti koji si sve stvorio i sve preobražavaš po svojoj volji. Ti koji si u Babilonu pretvorio vatru plamena „sedam puta užarenije“ peći u osvježavajuću rosu i spasio tri sveta mladića. Ti si liječnik naše duše. Ti si spasenje onih koji u tebe vjeruju. Molimo te da nadjačaš, uništiš i istjeraš svaku đavolsku moć, nazočnost i silu: svaki zli utjecaj, urok, zlo oko ili bilo koji utjecaj zla protiv tvoje/g sluškinje/sluge (navesti osobu).

Gdje je zlo i pokvarenost, daj da ondje bude obilje milosti, dobrote, izdržljivosti, pobjede i ljubavi. Ti koji ljubiš čovjeka, molimo te, ispruži svoju moćnu ruku i daj nam svoju svemoguću zaštitu te nam pošalji svojeg anđela mira da nas zaštiti, našu dušu i tijelo.

Neka pobijedi i zatre svaku zlu silu, svaki otrov i zlo zazvano protiv nas i bačeno na nas od zlih i zavidnih ljudi. Daj nam da pod tvojom zaštitom možemo pjevati: „Bog je moje spasenje, koga da se bojim? Ne bojim se zla jer ti si sa mnom, Gospodine, moja snago, moj snažni Bože, Bože mira, Oče svih vjekova.“ Da, Gospodine, budi milostiv nama, svojoj slici, i spasi svojeg/ slugu/sluškinju (navesti osobu) od svake prijetnje i opasnosti koja dolazi od Zloga i zaštiti ga/ju spašavajući ga/ju od zla. To te molimo po zagovoru naše blagoslovljene i slavne Gospe, Marije Djevice, Majke Božje, tvojih svetih arkanđela i svih tvojih svetaca. Amen!

“Udijeli nam, Gospodine, po zagovoru Djevice Marije da možemo biti oslobođeni od svakog zla i uroka te uvijek uživati tvoj mir “

MOLITVA ZA OSLOBOĐENJE OD ZLA Moj Gospodine, ti si svemoguć, ti si Bog, naš Otac. Molim te da po zagovoru i pomoći arkanđela Mihaela, Rafaela i Gabrijela oslobodiš našu braću i sestre koji su zarobljeni od Zloga. Svi svetci nebeski, pohitite nam u pomoć! Od tjeskobe, žalosti i opsesija, molimo te, oslobodi nas, Gospodine! Od mržnje, bludnosti, zavisti, molimo te, oslobodi nas, Gospodine! Od ljubomore, bijesa i smrti, oslobodi nas, Gospodine! Od pomisli na samoubojstvo ili pobačaj, molimo te, oslobodi nas, Gospodine!

Od svake vrste grešne spolnosti, oslobodi nas, Gospodine! Od svake podjele u našoj obitelji i svakoga štetnog prijateljstva, oslobodi nas, Gospodine! Od svakog čaranja, bačenih uroka, magije i svega okultnoga, molimo te, oslobodi nas, Gospodine! Gospodine, ti si rekao: „Mir vam svoj ostavljam, mir vam svoj dajem.“ Udijeli nam po zagovoru Djevice Marije da možemo biti oslobođeni od svakog zla i uroka te uvijek uživati tvoj mir. Po istom Kristu, Gospodinu našemu. Amen!

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er