CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Teroristi su nas napali, ali držimo se križa

“Lice i raspelo odoljeli su snazi plamenova kao svjedočanstvo da križ nije tako lako pobijediti, križ nije tako laku uništiti. Zato vas pozivam da se držite križa u njegovom podnožju poput Marije i malene skupine koja je pratila Isusa“, rekao je kardinal.

Nadbiskup Manague kardinal Leopoldo Jose Brenes slavio je u srijedu misu na ulazu u kapelu Krvi Kristove u katedrali u kojoj je prošlog tjedna izazvan požar, javlja CNA.

„Crkva je uvijek patila i nastavlja patiti, ali mi smo uvjereni da je Gospodine uz nas“, rekao je Brenes tijekom misnog slavlja. Požar koji je katedralu zahvatio 31. srpnja nazvao je „terorističkim činom“.

Podsjetimo, nakon što je vatra nanijela veliku štetu katedrali u Managueu, potpredsjednica Rosario Murillo objavila je da je požar slučajno izazvan upaljenim svijećama, dok su svjedoci tvrdili da su vidjeli „osobu u kapuljači” koja je u kapelu katedrale ubacila Molotovljev koktel. Nadbiskup Brenes se odmah nakon požara obratio priopćenjem u kojem je istaknuo kako je zbog stalnog nadzora nad starim raspelom Krvi Kristove koje je također izgorjelo nemoguće da su požar izazvale upaljene svijeće.

Spaljeno raspelo se moglo vidjeti iza kardinala i male skupine svećenika koji su u srijedu slavile misu. Tijekom mise kardinal Brenes je pokazao Kristovo lice koje je spalo s raspela tijekom požara.

„Lice i raspelo odoljeli su snazi plamenova kao svjedočanstvo nama da križ nije tako lako pobijediti, križ nije tako laku uništiti. Zato vas danas pozivam da se držite križa u njegovom podnožju poput Marije i malene skupine koja je pratila Isusa“, rekao je kardinal.

Govoreći o uzrocima požara generalni vikar nadbiskupije Manague mons. Carlos Avilés u utorak je izjavio kako su jedine prijetnje koje su primali bile od strane vlade. „Oni su javno govorili protiv biskupa, nazivajući ih ‘teroristima’, dodao je Avilés, kako prenosi Bitno.net.

„Osuđujemo unutarnje i međunarodno neracionalno djelovanje vlade kroz njezinu nasilnu represiju i ne prihvaćanje humanitarne pomoći koju je Crkva ponudila“, rekao je generalni vikar, zaključivši kako u zemlji postoji „otvoreni progon Crkve“.

Proteklih tjedana vandalizirano je više crkava i kapelica u Nikaragvi. Jedan od najozbiljnijih napada dogodio se u gradu Nindiriju nedaleko od Manague tijekom kojega su napadači ukrali tabernakul i ciborij, razbili kipove te razasuli hostije.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er