MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Svoju 10. tajnu Jakov Čolo dobio je 11.rujna, tri godine prije stravičnog napada u New Yorku, slučajnost ili ne?

Svoju 10. tajnu Jakov Čolo dobio je 11.rujna, tri godine prije stravičnog napada u New Yorku, slučajnost ili ne?Kad sam prvi put posjetio Međugorje, u ljeto 2008., dobio sam priliku provesti neko vrijeme s Dragom Vidović. Draga nije samo svjedok događaja u Međugorju tijekom prvih dana ukazanja, već i autorica jedne od najautentičnijih knjiga o ukazanjima već i rođakinja vidjelice Vicke.

O događajima u Međugorju Draga je razmišljala i govorila pametnije od većine ljudi, uspijevajući uspostaviti fascinantne veze koje rijetko tko primijeti. Na primjer, rekla mi je da jedna od 10 tajni Međugorja možda itekako uključuje Sjedinjene Države obzirom da je Jakov Čolo, najmlađi vidioc, primio svoju desetu tajnu od Gospe kad je došao u posjet Sjedinjenim Državama 1998.

To je opažanje možda nezapaženo kod većine Amerikanaca. Inače, 11. rujna 1998. – točno tri godine prije jednog od najtragičnijih dana u američkoj povijesti – Gospa se ukazala Jakovu na Floridi, najavivši da bi se Jakov trebao pripremiti u molitvi za sljedeću večer, kada će podijeliti s njim desetu i posljednju tajnu. I sam Jakov, znajući da će primanjem njegove desete tajne završiti svakodnevna ukazanja Gospe, svjedočio je: “Da sam ostao kod kuće, možda bi mi se Gospa i dalje ukazivala.”

“Ali sve je to dio Božjeg plana”, napisala je Draga dok je bilježila Jakovljevo svjedočenje u svojoj knjizi “Spasenje čovječanstva” . Draga vjeruje da će Jakova deseta tajna uključivati ​​Sjedinjene Države, pa stoga nije slučajno to što ju je dobio prilikom posjeta Americi. Jakovljeve vlastite riječi, pretpostavljajući da mu se Gospa možda još uvijek ukazivala da nije posjetio Sjedinjene Države 1998. godine, snažno podupire ovu mogućnost.

Vidioci su, u brojnim prilikama, aludirali na teške kazne koje su povezane s konačnim tajnama Međugorja – vidjelica Mirjana Soldo posebno je svjedočila da se konačne tajne moraju pretočiti, da te kazne nisu nepovratne.

U ranom intervjuu naglasila je da je deseta tajna „užasna i ništa je ne može promijeniti. To će se dogoditi.” Naravno, teško je reći imaju li svi vidioci iste tajne ili se one razlikuju jer su tajne tajne. Zanimljivo je da je Mirjana – koju je Gospa izabrala da jednog dana svijetu otkrije tajne preko svećenika – bila s Jakovom u Sjedinjenim Državama 1998. Dvoje vidjelaca posjetili su brojne crkve na Floridi šireći Gospine poruke. Jakov je za to vrijeme govorio i na Haitiju i u Dominikanskoj Republici, gdje se okupilo 70 000 ljudi da čuje za Međugorje.

Vidioc Jakov: Najvažnije stvari koje sam mogao naučiti o Bogu i vjeri bile su od Gospe

Ubrzo nakon što je primio posljednju tajnu i posljednje svakodnevno ukazanje, Jakov je imao emotivan razgovor s pokojnim vlč. Slavko Barbarić, u kojem je otkrio: „Bio mi je to najteži dan. Pomislio sam na toliko pitanja, kakav će biti moj život od sada nadalje. Kako ću dalje? Mogu reći da sam odrastao s Gospom, moje djetinjstvo i mladost vezani su isključivo za Nju. Imao sam deset godina.

Najvažnije stvari koje sam mogao naučiti o Bogu i vjeri bile su od Gospe. Bila mi je poput majke, poput prave prijateljice. Ali moram reći da mi je Gospa dala snage da prebrodim sve poteškoće s kojima sam se suočavao. Shvatio sam da je mnogo važnije vidjeti Gospu srcem, a ne očima. “

jakov

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er