MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Vidjelica Vicka: Jednog dana 10 tajni pripasti će prošlosti, do tada će svijet biti puno drugačiji, tajne označavaju kraj jedne ere i zoru nove…

Još samo jedno od proročanstava Djevice Marije iz Fatime mora se ispuniti, hoće li to biti Međugorje? Vickin vedri izraz lica može biti vjesnik kakav će biti život na zemlji u novoj eri koju je prorekla Djevica Marija. Jednog dana 10 tajni pripasti će prošlosti. Do tada će svijet biti puno drugačiji, na bolje. Tajne označavaju kraj jedne ere i zoru nove.

Ovo novo doba bit će doba mira, pa će se puno bolje razumjeti zašto se Djevica Marija nazivala Kraljicom mira kad se prvi put ukazala u Međugorju. U ovoj novoj eri čovječanstvo će živjeti u novonastalom skladu s Bogom. Isus će živjeti i vladati u svim srcima.

Ali u svom sadašnjem stanju grijeha čovječanstvo nije spremno za to. I tako je konačna svrha cijelog slijeda tajni čišćenje, pročišćavanje i poniznost čovječanstva, vraćanje čovječanstva k sebi i vraćanje pravih odnosa između Boga i čovjeka. Imam optimističan pogled na budućnost. Ako svi počnemo živjeti poruke Kraljice Mira, rodit će se novi svijet ”, rekla je vidjelica Marija Pavlović 1988.

I tako tajne ujedno označavaju kraj Sotoninog trenutnog željeznog zagrljaja nad čovječanstvom, vidjelica Mirjana Dragičević je u drugoj godini ukazanja rekla : „Ovo je stoljeće pod vlašću đavla, ali kad se ostvare tajne, njegova će moć biti uništena. (1982 .; točan datum nepoznat)

Jednog dana 10 tajni pripasti će prošlosti. Do tada će svijet biti puno drugačiji, na bolje. Tajne označavaju kraj jedne ere i zoru nove.

Još samo jedno od proročanstava Djevice Marije iz Fatime još se mora ispuniti: “Na kraju će moje Bezgrješno srce trijumfirati.” (Fatima, 13. srpnja 1917.) Nešto više od 74 godine kasnije, u Međugorju, Djevica Marija otkrila je da je vrijeme njezinog trijumfa blizu: „Pozivam vas na post devet dana kako bih uz vašu pomoć sve što sam htjela ostvariti kroz tajne koje sam započela u Fatimi mogla dovršiti . ” (25. kolovoza 1991.)

Fr. Jozo Zovko rastumačio je konkretnije sadržaje Trijumfa Marijina Bezgrješnog Srca. Ponekad se naziva “sedmim vidiocem” nesumnjivo je da je fra. Jozo, župnik u Međugorju u vrijeme prvih ukazanja, imao svoja mistična iskustva. Dana 23. travnja 1992. rekao je francuskoj časnoj sestri s. Emmanuel Maillard: „Ovdje završava veliki rat koji je u Europi započeo dolaskom komunizma. Ovdje se provodi proročanstvo Fatime, s obzirom na obraćenje svijeta i debakla ateističkog komunističkog režima. “

„I ovdje gdje su komunizam i zlo bili možda najdublje ukorijenjeni, ovdje gdje se Djevica Marija ukazala, ovdje se događa ono što će biti jedinstveno, veliko: pobjeda, trijumf Bezgrješnog Srca Marijina, propast ljudskih pogrešaka, promjena ljudskog srca, stvaranje novog mentaliteta, početak boljeg svijeta.

Isus će vladati u svim srcima. Povijesna misija Djevice Marije donositi Isusa na svijet. Od Isusa ona prima sve milosti i svu svoju snagu, a s tom snagom i ljubavlju koju dijele vodi svakoga tko joj dopusti Isusu. Isusu je za sve što čini Isus mjera kao i sredstvo.

Stoga se ne može reći da je srce Djevice Marije trijumfiralo dok svako ljudsko srce ne počiva u Isusovoj ljubavi i miru. Zbog toga njezin izraženi cilj ukazanja u Međugorju nije ništa manje od obraćenja svijeta. I zašto je svoj nadolazeći trijumf posebno povezala s Isusovom prisutnošću u svim ljudskim srcima:

Trijumf Marijina Bezgrješnog Srca donijet će doba mira. To neće nastati putem političara, već od čovječanstva koje je došlo do mira s Bogom. Jedinstveno mirno ozračje Međugorja otvoren je prozor u doba koje dolazi. Ovaj mir, koji proživljavaju milijuni hodočasnika, trebao bi biti “pokupljen”, internaliziran i “izvezen” kući osobnim obraćenjem, svjedočenjem i molitvom onih koji dolaze u Međugorje:

“Draga djeco! Danas sam sretna što vas vidim u tako velikom broju da ste odgovorili i došli živjeti moje poruke. Pozivam vas, dječice, da budete moji radosni nositelji mira u ovom problematičnom svijetu. Molite za mir kako bi što prije zavladalo vrijeme mira, koje moje srce nestrpljivo čeka. ” (25. lipnja 1995.) „Draga djeco! Ovo je vrijeme velikih milosti, ali i vrijeme velikih iskušenja za sve one koji žele slijediti put mira. Zbog toga, dječice, opet vas pozivam da molite, molite, molite, ne riječima već srcem.

Živite moje poruke i budite obraćeni. Budite svjesni ovog dara koji mi je Bog dopustio da budem s vama, pogotovo danas kad u naručju imam malog Isusa – Kralja Mira. Želim vam dati mir i da ga nosite u svojim srcima i dajete drugima dok Božji mir ne počne vladati svijetom. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu. ” (25. prosinca 2002.g )

tajni

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er