VJERA I DUHOVNOST

SPAS DUŠE OD PAKLA Gospa je tijekom ukazanja vidjelici rekla pobožnost koja spašava duše od pakla!

Neki su sveci, poput sv. Terezije Avilske, Svete Faustine, don Bosca i sestre Josefe Menendes odvedeni u duhu u Pakao. Drugi, poput sv. Gemme Galgani i Padre Pia imali su strašna viđenja Sotone i njegovih demona. Jednu od najslikovitijih vizija pakla imala je sveta Faustina Kowalska koja je rekla: ‘To je mjesto velikih muka.’

Najveći je uspjeh i prevara Sotone upravo u tome da nas uvjeri da pakao kao i on sam ne postoji. Onda s čovjekom, Sotona može činiti što želi.
Sv. Padre Pia jednom su upitali što misli o ljudima koji ne vjeruju u pakao. On je mudro odgovorio: „Vjerovat će u pakao kad stignu tamo.“

Vidjeli ste pakao kamo odlaze duše jadnih grešnika. Da ih spasi, Bog želi…

Sestra Lucija, jedna od fatimskih vidjelica opisala je pakao koji im je Gospa pokazala kako bi ih nagnala na važnu pobožnost kojom možemo spašavati duše od tog ognjenog jezera vječnosti:
“Djevica nam je pokazala golemo vatreno more, za koje se činilo da je pod zemljom. Vragovi i duše, uronjeni u taj oganj, izgledali su kao crno ili tamno ugljevlje, ali prozirno i u ljudskim oblicima. Sve je to plivalo u tom ognjenom moru, nošenom valovima plamena koji je izbijao iz njih samih, zajedno s oblacima dima.

Padali su na sve strane poput varnica u velikom požaru, rastreseno, kao bez težine, uz zastrašujuće krikove i uzdahe, pune očaja. Tresli smo se od užasa i straha. Vragovi su se razlikovali po svojim stravičnim i odvratnim oblicima, neviđenog izgleda zastrašujućih i nepoznatih životinja, a prozirni i crni. To je viđenje trajalo samo jedan trenutak. Sigurno bismo bili umrli od strah i užasa, da nam naša Nebeska Majka nije bila obećala (u prvom viđenju) da će nas odvesti u Nebo.
Strelovito samo podigli oči prema našoj Gospođi koja nam reče dobrostivo, ali tužna: Vidjeli ste pakao kamo odlaze duše jadnih grešnika. Da ih spasi, Bog želi ustanoviti u svijetu pobožnost prema mom Prečistom Srcu.”

Pobožnost Marijinu Prečistu srcu

Nadalje, sestri Luciji Gospa je pokazala svoje srce ovijeno trnjem i uputila riječi: Imaj sažaljenja prema Srcu svoje Presvete Majke, izbodeno trnjem, što ga svaki trenutak u njega zabadaju nezahvalni ljudi, a nema nikoga tko bi ga pokorom izvlačio!
Barem ti me pokušaj utješiti i poruči da svima onima koji se u pet prvih subota u mjesecu zaredom ispovjede, pričeste, izmole krunicu i 15 minuta ostanu sa mnom u razmatranju o otajstvima krunice, a s nakanom da mi pruže zadovoljštinu, obećavam svoju prisutnost u času smrti i sve milosti koje su im potrebne da spase dušu!

Pet subota, a ne sedam ili devet, jer postoji pet oblika uvreda i psovki koji se nanose Bezgrešnom Srcu Marijinu: psovke protiv Bezgrješnog začeća, psovke protiv njezinog Djevičanstva, psovke protiv Božanskog majčinstva, zajedno s odbijanjem da je se prizna za Majku svih ljudi; javni pokušaji usadjivanja u srca djece ravnodušnost, prijezir i konačno mržnju prema ovoj Bezgrješnoj majci i direktno vrijeđanje Srca Marijina na Njenim svetim slikama.

Što učiniti?

Ova pobožnost sastoji se u tome, da se prvih pet subota u mjesecu vjernici:
ispovijede i pričeste;
izmole jedno otajstvo svete Krunice;
razmatraju četvrt sata o otajstvima svete Krunice;
da imaju nakanu dati zadovoljštinu Bezgrješnom Srcu.

Potpuni oprost

Zanimljivo je da je sv. otac Papa Pio X. dana 13. lipnja 1912. potpisao odredbu kojom je poticao vjernike, da u duhu zadovoljštine, za mrske psovke protiv Marijina uzvišenog Imena i Njezina dostojanstva pristupe svetoj ispovijedi i svetoj pričesti svake prve subote u mjesecu. Onima, koji budu osim toga vršili djela kojima će posebno častiti Mariju i koji budu molili na nakane sv. Oca, Papa je podijelio potpuni oprost, koji se može namijeniti i dušama u čistilištu.

Blažena Djevica je u Fatimi potvrdila dakle izbor i odluku Namjesnika Njezina sina na zemlji samo je potanje odredila koja se dobra djela moraju vršiti. I to je učinila pet godina kasnije (13. lipnja 1917. za drugog ukazanja).

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er