CRKVAVJERA I DUHOVNOST

15 moćnih Gospinih obećanja onima koji svakodnevno odano mole krunicu

15 moćnih Gospinih obećanja koje je Blažena Djevica Marija, Gospa od Krunice, uputila sv. Dominiku i bl. Alanu de la Rocheu.

15 moćnih Gospinih obećanja onima koji svakodnevno odano mole krunicu

1. Svima koji budu odano molili Krunicu, obećavam svoju posebnu zaštitu i obilje milosti.

2. Oni koji budu ustrajali u molitvi Krunice, primit će neku osobitu milost.

3. Krunica će biti moćno oružje protiv pakla, uništit će grijehe i izgnati herezu.

4. Krunica će pomoći rast kreposti i dobrih djela, donijeti obilje Božjih darova za dušu, preokrenut će ljubav prema svijetu u ljubav prema Bogu, uzdići srca da žele božanska i vječna dobra. Na taj način će se te duše posvetiti.

5. Koji mi se povjere preko Krunice, neće biti izgubljeni.

6. Koji budu pobožno molili moju Krunicu, razmišljajući o otajstvima spasenja, neće biti satrveni nedaćama niti će umrijeti lošom smrću. Grešnici će se obratiti, pravedno će rasti u milosti i postati vrijedni vječnoga života.

7. Oni koji su iskreno odani molitvi moje Krunice, neće umrijeti bez utjehe Crkve ili bez milosti.

8. Oni koji budu molili Krunicu, naći će za života i na smrti svjetlost Božju, puninu njegove milosti i bit će ubrojeni među blažene.

9. Brzo ću osloboditi iz čistilišta duše odane molitvi Krunice.

10. Prava djeca moje Krunice uživat će veliku slavu na nebesima.

11. Ono što preko Krunice tražite, dobit ćete.

12. Koji šire moju Krunicu, dobit će preko mene pomoć u svim svojim potrebama.

13. Postigla sam od svog Sina da će svi prijatelji Krunice imati svece nebeske za svoju braću u životu i smrti.

14. Koji vjerno mole Krunicu, moja su draga djeca, braća i sestre Isusa Krista.

15. Odanost mojoj Krunici poseban je znak predodređenja.

“Ne mogu prešutjeti znakove i čudesa koja sam učinila po svetoj Krunici: zaustavila sam opću kugu, okrutni ratovi su prestali, zaustavila sam prolijevanje krvi, očuvala sam narod od groznica i svakoga drugog zla. Tada je svijet uistinu uživao moja dobročinstva. Anđeli su se radovali zbog vaših Krunica, Presveto Trojstvo je bilo zadovoljno, moj Sin se njima radovao i ja sam po njima osjećala nezamislivu radost.

Poslije svete Mise Krunica mi je najdraža od svih crkvenih pobožnosti”. Ovo reče Djevica Marija bl. Alanu tijekom jednog ukazanja (Knjiga IX., De dignitate psalterii…)

Prenosimo i citate iz knjige sv. Ljudevita Marije Grigniona de Monforta,  iz knjige “Čudesna tajna svete Krunice za obratiti se i spasiti se”

“Dok su propovjednici širili Svetu Krunicu, po primjeru svetog Dominika, pobožnost i žar su cvjetali u redovničkim zajednicama koje su je vjerno molile i u kršćanskom svijetu. Ali od kada se počelo zapuštati ovaj dar koji nam je došao s neba, posvuda se vidi samo grijeh i nered.”

“Čak sam uočio i ogromnu razliku u ponašanju među stanovništvom župa u kojima sam propovijedao misije: jedni su, napustivši molitvu Krunice, ponovno zapali u grijeh; drugi su, ustrajući u njenoj molitvi, sačuvali Božju milost i iz dana u dan rastu u kreposti.”

“Pazi dobro da ne slijediš tvrdoglavost one pobožne osobe iz Rima o kojoj se govori u knjizi Le Meraviglie del Rosario (Čudesa krunice tj. Ružarija). Ona je bila toliko pobožna i gorljiva da je svojim svetim životom zbunila i redovnike najstrožeg života u Crkvi Božjoj. Jednog dana se htjela posavjetovati sa sv. Dominikom i ispovjedila se kod njega. On joj za pokoru naloži molitvu samo jedne krunice i još joj je savjetovao da svaki dan moli svetu krunicu. Istog trena ona se počne ispričavati: da ima svoje pobožnosti, sve dobro određene, da svaki dan zadobiva oproste u rimskim postajnim Crkvama, da je uvijek nosila kostrijet, da se bičuje više puta u tjednu, posti i čini mnoge druge pokore.

Sv. Dominik ju je uporno nagovarao da posluša njegov savjet, no ona ne htjede niti čuti za to. Izađe iz ispovjedaonice gotovo sablažnjena zbog načina na koji joj se je taj novi duhovni vođa obraćao i koji ju je htio nagovoriti da prihvati pobožnost koja se njoj nije sviđala.

Nešto kasnije, u molitvi pade u zanos, i ona vidje svoju dušu koja se pojavila pred Vrhovnim sucem. Sv. Mihael stavi na jednu posudu od vage sve njene pokore i molitve, a na drugu njene grijehe i nesavršenosti. Zatim podigne vagu i evo: posuda s dobrim djelima se diže, diže, ali ne dosiže biti u ravnini s posudom grijeha i nesavršenosti. Ona sva u tjeskobi, moljaše Boga i obrati se Blaženoj Djevici Mariji, svojoj Zagovornici, koja stavi na posudu dobrih djela jedinu krunicu koju je izmolila za pokoru. Ona je toliko teška da je uspostavila ravnotežu između grijeha i dobrih djela.

Istodobno ju Presveta Djevica ukori zato što nije poslušala savjet njenog sluge sv. Dominika, da svaki dan moli Svetu Krunicu. Pobožna žena, došavši k sebi, ode i pade pred noge sv. Dominiku ispričavši što joj se dogodilo. Molila ga je da joj oprosti za nepovjerenje i obećala mu da će moliti Krunicu svakoga dana. Tako je dosegla kršćansko savršenstvo i vječnu slavu. O kontemplativne duše, naučite iz ovog primjera koliko je djelotvorna, vrijedna i važna molitva svete Krunice s razmatranjem otajstava.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er