PAPA FRANJO

(VIDEO) NEMILI DOGAĐAJ U GRČKOJ Pravoslavni svećenik papi Franji: ‘Ti si heretik, pokaj se’

‘Papa je neprihvatljiv. Trebao bi se pokajati’, vikao je ortodoksni pravoslavni svećenik papi Franji naguravajući se s policijom

Stariji grčki pravoslavni svećenik vikao je “Papa, ti si heretik, pokaj se”, tri puta, dok je papa Franjo ulazio u pravoslavnu arhiepiskopiju u Ateni u subotu.

Stariji grčki pravoslavni svećenik vikao je “Papa, ti si heretik, pokaj se”, tri puta, dok je papa Franjo ulazio u pravoslavnu arhiepiskopiju u Ateni u subotu. Želio se progurati do njega ali policija je intervenirala i odvela ga. Pritom je pravoslavni svećenik pao, došlo je do naguravanja, a policija ga je podigla.

Na snimci se vidi kako muškarac, koji je bio odjeven u crni ogrtač, crni šešir i dugu bijelu bradu, izvikuje riječi na grčkom ispred zgrade prije nego što ga je policija odvela.

Svjedoci su rekli da je vikao dovoljno glasno da papa čuje metež i riječi koje mu je rekao.  Dodatna snimka prikazuje borbu svećenika dok ga odvode, koji kasnije ponovno govori da je Papa heretik. “Papa je neprihvatljiv u Grčkoj. Trebao bi se pokajati”, dodao je ortodoksni svećenik.

Subotnji prosvjed uslijedio je nakon protesta grčkog pravoslavnog mitropolita Andreasa iz Konitse, koji je u studenom napisao pismo Svetoj sinodi Crkve Grčke kako bi izrazio prigovor na posjetu pape Franje, nazivajući Papu “heretikom Vatikana” i obećavajući bojkot ovog događaj. Mitropolit Andreas požalio se zbog “dolaska herezijarha Franje Bergoglia u pravoslavnu Grčku”, dodajući da će njegova prisutnost “samo naštetiti crkvi”.

Katolička crkva i pravoslavci podijeljeni su od 1054. godine nakon Velikog raskola, kulminacije brojnih neriješenih sporova između dviju skupina oko pitanja teološke i crkvene prirode. Papa Franjo je u subotu stigao u Grčku u trodnevni posjet za koji se grkokatolici ipak nadaju da će približiti istočnu i zapadnu crkvu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er