VJERA I DUHOVNOST

Pomoćnica vlč. Gabrielea Amortha: Tijekom egzorcizma sotona je u očaju zaplakao zbog…

Angela Musolesi je laikinja koja pripada svjetovnom franjevačkom redu a specijalizirana je za službu oslobođenja kao suradnica 30 godina u brojnim egzorcizmima daleko poznatog vatikanskog egzorciste vlč. Gabrielea Amortha.

Nakon njegove smrti ona je osnovala zajednicu ‘Djeca svjetla’ koja se okuplja u zagovorničku molitvu za ljude u potrebi. Za Aleteiu Angela je progovorila o svojoj službi u koju ju je Gospodin pozvao ali i o drmatičnim iskustvima s egzorcizma, posebno vezanim za Djevicu Mariju.

Na pitanje trebamo li se bojati Đavla, Angela je odgovorila da oni koji su pod plaštem Djevice Marije ne trebaju se nikoga bojati i to kroz zanimljivo svjedočanstvo:

“Ispričat ću vam jednu epizodu koja mi se dogodila prije dva dana. Đavao se boji nas, nas koji imamo čvrstu vjeru. Boji se jer zna da smo Božji. Prije dva dana molila sam se sa svećenikom za jednu osobu. Dok sam izgovarala molitve oslobođenja, pojavio se Sotona; bio je jako ljut i rekao: “Ubit ću te, ubit ću te.”

Odgovorila sam: “Ne možeš mi ništa jer me štiti Bezgrešna” Pokazala sam na kip Presvete Marije i ponovila tu rečenicu tri puta. Treći put kad sam ga podsjetila na zaštitu Bezgrješne, on je počeo plakati.

Zapanjila me ova epizoda: zaplakao je. To znači da Sotona dobro zna istinu; dobro zna da ga je Gospa pobijedila. Sotona dobro zna da ga je Marija pobijedila i da ne može ništa učiniti onima koje Marija štiti — ljudima vjere koji joj se povjeravaju. Sotona je plakao jer zna da je poražen, pa ga se ne trebamo bojati.”

Nadalje, upitana o Gospinoj moći nad demonskim, koju stalno naglašava, Angela kaže da je tajna u Gospinoj poniznosti.

“Prije kratkog vremena slučajno sam se molila za osobu potlačenu od zloga, sa svećenikom koji se drži načela vlč. Amortha i koji se pridružio Djeci svjetlosti koju sam osnovala. Prvo sam naredila svakoj nečistoj legiji da napusti osobu, a onda sam to ponovila.

vlč.  Gabrielea Amorth

Sotona se otkrio i rekao: “Ne primam naređenja od žene.” “O ne?” Odgovorila sam i uzela Marijin lik i podsjetila ga da ga je žena pobijedila, a on se razbjesnio. Imajte na umu da su Sotonina načela prije svega uvjerenje da je on najveći, a zatim da žene ne vrijede ništa.

Po toj logici suludo mu je priznati da ga je žena pobijedila. Otuda i očaj koji očituje kad ga se na to podsjeti. Ponekad sam ga čula kako govori o Mariji: “To je tvoja majka, a ne moja majka”. Neizrecivo je poniženje za najponosnije biće pokloniti se pred najponiznijim”, objasnila je i otkrila zašto se đavao tako jako trudi napasti obitelji.

“Obitelj je slika Presvetog Trojstva, a obitelj je ono što gradi i održava društvo. Da bi udario na sliku Božju u nama, đavao udara na obitelj, jer je ona stup života, a time i Kraljevstva Božjega,” rekla je Angela za Aleteiu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er