PAPA FRANJO

Papa Franjo upozorava: Budite oprezni sa Sotonom kada je…

Papa Franjo kaže da moramo ispitati svoje živote gledajući Krista raspetoga, da vidimo je li đavao polako preuzeo naše stavove Đavao nas želi zavesti i dolazi u naše živote “tako slatko i pristojno” da preuzme naše stavove, upozorio je papa Franjo.

Rekao je to Papa u svojoj jutarnjoj homiliji 13.10. 2017., crpeći iz čitanja evanđelja o nečistom duhu koji izlazi iz čovjeka, ali se zatim odlučuje vratiti i sa sobom dovodi sedam drugih duhova “gorih od sebe”. Radio Vatikan izvijestio je kako je papa Franjo naglasio da ovaj odlomak odražava kako demoni tiho ulaze, postupno postajući sve više i više dijelom nečijeg života. Đavao polako mijenja naše stavove, kamuflirajući se kako bi nas doveo do onoga što se zove svjetovnost, objasnio je Franjo.

Ovakav stav nas navodi da gledamo stvari na načine suprotne duhu Evanđelja. Kada đavao uđe “tako slatko, pristojno i preuzme naše stavove”, rekao je papa, naše vrijednosti prelaze iz službe Bogu u svjetovnost. Tako postajemo “mlaki kršćani, svjetovni kršćani”. Franjo je ovo opisao kao voćnu salatu – malo duha svijeta i malo Božjeg duha.

Unatoč tome, Sveti je Otac također rekao da postoji metoda za sprječavanje ovog progresivnog napredovanja đavolskog zavođenja: „zastati nakratko i ispitati svoj život, jesam li kršćanin, školujem li svoju djecu, je li moj život kršćanski ili svjetovni. .” Svakodnevni ispit savjesti jedna je od duhovnih praksi koje najviše promiče Družba Isusova, vjerski red kojem papa pripada. Uključuje odvojiti nekoliko minuta na kraju dana da pogledamo svoj dan – da vidimo milosti koje je Bog ponudio i da mu zahvalimo za njih, i da vidimo trenutke kada smo odbili njegovu milost i odlučili djelovati na način protivno Evanđelju.

Ispit završava određenom odlukom za rad sljedeći dan. Papa je danas predložio da se taj ispit može učiniti gledajući Krista raspetoga, rekavši da nas raspelo spašava od čari i zavodljivosti koje nas vode u svjetovnost. Ispit savjesti, rekao je Papa, obavlja se uvijek prije raspetog Krista, molitvom, nakon koje se treba osloboditi svojih ugodnih stavova, djelima milosrđa, posjećivanjem bolesnika, pomaganjem nekome u nevolji i tako dalje. To razbija duhovnu svjetovnost koju skupina demona pokušava stvoriti u nama, zaključio je Papa.

Aleteia / www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er