VJERA I DUHOVNOST

Neobična i upozoravajuća “slučajnost”- Nakon povijesne odluke o pobačaju, Meksiko je zatresao potres a zatim se pojavila i neobična svjetlost na nebu

Vrhovni sud Meksika donio je jednoglasnu odluku 7. rujna da je kažnjavanje pobačaja neustavno. Ovo je predstavljeno kao velika pobjeda za zagovornike pobačaju i kako kažu, ljudskih prava. Odluka znači da žene više neće moći biti krivično procesuirane ukoliko izvrše pobačaj.

Mogućnost pobačaja je strogo ograničena u većini dijelova Meksika, osim u četiri države u kojima je legalan. Odluka Vrhovnog suda odnosi se na sjevernu državu Coahulia, ali će utjecati na cijeli Meksiko.  Riječ o povijesnoj odluci.

Znakovito odmah nakon te odluke  koja je odjeknula svijetom, 8. rujna Meksiko je je pogodio potres jačine 7,0 po rihteru 17,7 km sjeveroistočno od Acapulca u jugozapadnoj državi Guerrero, gdje je ubio jednog čovjeka i oštetio zgrade, ali čini se da nije uzrokovao razaranje u širokom rasponu, kako su objavile vlasti u prvim izvještajima.

No to nije sve. Za vrijeme potresa pojavila se rijetka pojava prirodnog svjetla koja je bljeskala po noćnom nebu, pojačavajući osjećaj propasti dok su preneraženi stanovnici izletjeli na ulice.

Na snimkama iz Acapulca bljeskovi počinju nedugo nakon što se tlo počne tresti, osvjetljavajući prethodno zamračena brda iza oceanskog zaljeva. U Mexico Cityju, uspaničeni stanovnici pokušali su održati ravnotežu izvan stambene zgrade dok je nebo blještalo plavo, bijelo i ružičasto.

Čudna svjetla prijavljena tijekom potresa diljem svijeta često su prožeta vjerskim značenjem od strane onih koji im svjedoče. Svjedoci sgovore o upozorenju,  o strahu prije apokalipse.  Postoji malo znanstvenog konsenzusa o tome što uzrokuje ovaj sjaj.

Teorije o onome što istraživači nazivaju svjetlima potresa (EQL) uključuju trenje između pokretnih stijena koje stvaraju električnu aktivnost. Slična svjetla prijavili su neki ljudi tijekom razornog potresa u Meksiku 2017.

Meksiko, nerođeni i čudesna Gospa od Guadalupea

Kad su nerođena djeca u pitanju upravo Meksiko doživio je čudesnu milost po Gospi od Guadalupe. Priča o ovoj Gospi je čudesna. Ona se ukazala meksičkom seljaku Juanu Diegu u tri navrata; 9., 10. i 12. prosinca 1531. godine. u doba kad su se još prinosile žrtve djece po starom astečkom običaju, na zastrašujuć način – vađenjem dječjeg srca. Gospa se Diegu pojavila kao trudna astečka žena i progovorila na njegovom astečkom jeziku kojeg je razumio.

Kao znak stvarnog prisustva ostavila je pred njegovim nogama pregršt latica crvene ruže koje je on skupio u svoju grubu haljinu i odnio svećeniku kao dokaz. Dok je vadio ruže iz tunike, na tunici se ocrtao lik buduće Gospe iz Guadalupe, uokviren ružama. Siromašni Diego i svećenik pali su na koljena pred tim svjedočanstvom i to je bio početak velikog obraćenja asteškog, poganskog naroda na kršćanstvo a utjecalo je i na prestanak krvne žrtve u Meksiku.

Petsto godina poslije na blagdan Gospe od Guadalupe, u Torontu uhićena je jedna žena jer je išla u kliniku za abortuse s torbom punom ružinih latica i s letcima koji govore protiv abortusa. Maria Wagner ušla je u strogo kontroliranu kliniku jer je željela razgovarati sa ženama koje su čekale pred vratima.

Na pitanje zašto je učinila taj ‘strašan krimen’ odgovorila je: ‘Gospa od Gudalupe je razgovarala s Diegom na jeziku koji on razumije, tako sam i ja željela razgovarati sa ženama jezikom srca.’ Kad su je odvodili, po hodnicima klinike ostali su razbacani tragovi crvenih ružinih latica a nekoliko majki odustalo je od planiranog abortusa.

Pravo je vrijeme da se zapitamo što se promijenilo unazad 500 godina? Djeci se vade srca kao i onda u strogo kontroliranim ritualima. Promijenilo se samo mjesto radnje. ‘Svećenici’ u bijelom prinose Mamonu krvnu žrtvu, i onda, i sada. Onda javno pred stotinama očiju astečke piramide, sada tajno, skrivečki unutar piramide, unutar grobnice moćnika i današnjih faraona. Današnji svijet slavi ubojstva nerođenih kao ljudsko pravo.

U svijetu je od 1980. godine pa sve do dana današnjeg, na ovaj mučan način (trganjem, komadanjem, usisavanjem)  ubijena 1 milijarda, 335 milijuna, 241 tisuća djece! U samo jednoj godini ubije ih se oko 50 milijuna. Malenih.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er