MOLITVE

Molitva na dan Svih svetih

Prvoga dana mjeseca studenoga slavimo blagdan Svih svetih. Tog dana slavimo one svetce i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života, te su njihove duše ušle u Kraljevstvo Božje jer su nakon smrti njihove krsne haljine ubijeljene u Krvi Jaganjčevoj. U nastavku donosimo lijepu molitvu povodom današnjeg blagdana.

Molitva na dan Svih svetih

Radujmo se svi u Gospodinu! Svetkujmo blagdan u čast svih svetih! Njihovu se blagdanu raduju anđeli i zajedno s njima slave Sina Božjega. Danas slavimo Tvoj sveti Grad, svoju domovinu, nebeski Jeruzalem. Ondje Te zauvjek hvale preobraženi udovi Crkve, naša braća i sestre u slavi. Onamo u vjeri  i mi putujemo, ohrabljeni njihovim zagovorom i primjerom.

Pomolimo se! Svemogući vječni Bože, danas zajedno slavimo zasluge svih svetih. Molimo Te: što više zagovornika, udijeli nam i veče obilje svoga milosrđa. Po Kristu Gospodinu Našemu. Amen.

Molitva za sve koji počivaju u groblju

Vezani članci

Bože, koji si po svojem smilovanju dao pokoj dušama vjernika, podaj milostivo oproštenje grijeha svojim slugama i službenicama i svima koji ovdje i svugdje u Kristu počivaju, da se od svih krivnja odriješeni s Tobom bez kraja raduju. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er