MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Moćna molitva predanja Bogu svetog Ignacija

Moćna molitva predanja Bogu svetog Ignacija Sv. Ignacije jedan je od najvećih duhovnih velikana Katoličke Crkve. Poznat je kao utemeljitelj isusovačkog reda ali i po dubokim kontemplacijskim spoznajama o Bogu i božanskim stvarima koje je zaapisao u Duhovnim vježbama, vježbama koje su milijunima i nakon njegove smrti promijenile živote.

Naime, zapisivao je sve ono što je zamjećivao u svojoj duši i što je smatrao korisnim. Tako su njegove “Duhovne vježbe” plod osobnih duhovnih iskustava. U njima govori o “unutarnjoj spoznaji”, a to je ona spoznaja koja prelazi od intelekta u intimno iskustvo, tj. od intelektualnog do osjećajnog, odnosno od uma do srca.

Njegovo predanje Bogu bilo je apsolutno, a njegovo stanje duhovne predaje vidimo upravo po njegovoj jednostavnoj molitvi predanja Bogu iz koje je vidljivo da on Bogu daje baš sve. Ono što često i zaboravimo da moramo predati. Tu molitvu oholice teško i nerado izgovaraju i zapravo ona je čudesno oružje u borbi protiv oholosti koja se ovom molitvom posve slama. Svakako je molite često s vjerom i vidjet ćete nevjerojatne promjene u svome srcu:

Molitva predaje Bogu

‘Uzmi, Gospodine,
i primi svu moju slobodu,
moju pamet, moj razum
i svu moju volju,
sve što imam
i što posjedujem.

Vezani članci

Ti si mi to dao,
Tebi, Gospodine,
sve vraćam;
sve je tvoje,
raspolaži sa svime
po svojoj volji.

Daj mi samo svoju
ljubav i milost,
i to mi je dosta. Amen!’

www.medjugorje-news.com

Izvor
dnevno
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er