VJERA I DUHOVNOST

Mističarka iz 17. stoljeća otkrila: Ovo su bile prve riječi Djeteta Isusa svetom Josipu

Koje su bile prve riječi Djeteta Isusa svetom Josipu? Dok Evanđelja pružaju malo podataka o svetom Josipu, španjolska mističarka i redovnica sestre Marija od Ágrede otkrila je navodni odgovor na ovo pitanje.

U privatnim objavama sestra Ágreda ispričala je da je sveti Josip izrazio svoje divljenje i hvalu Gospodinu, zajedno s Djevicom, kada ga je Isus pogledao i rekao: „Oče moj, došao sam s neba na zemlju da budem svjetlo svijeta i da ga otkupim od tame grijeha; da tražim i poznajem svoje ovce kao dobri pastir, da im dam pašu i hranu za život vječni, da ih naučim putu do tamo i da im otvorim vrata koja su bila zatvorena zbog njihovih grijeha. Stoga želim da oboje budete djeca svjetla, budući da vam je tako blizu”. (681).

Koja je bila prva riječ koju je Dijete Isus uputilo svetom Josipu? Ove su riječi preplavile srce svetog Josipa ljubavlju, poštovanjem i radošću. Zatim je ponizno kleknuo pred Djetetom Isusom i zahvalio mu jer je prva riječ koju je čuo bila “Oče”.

Kroz suze je tada zamolio Gospodina da ga obasja njegova božanska svjetlost i vodi ga u ispunjenju njegove savršene volje. “Sveti Josip nije bio biološki otac Isusov, nego poočim, hranitelj; međutim, ljubav koju mu je nosio, bez mjere je nadilazila sve ono čime su rođeni očevi voljeli svoju djecu, jer su u njemu milost i narav bile jače nego u drugih, dapače više nego u svih očeva zajedno.” (682)

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er