VJERA I DUHOVNOST

Kako dobiti jedinstveni potpuni oprost koji Isus nudi na nedjelju Božanskog milosrđa

Puni oprost od Božjeg milosrđa vjerojatno je najjača milost koju možete primiti tijekom cijele godine.

Puni oprost od Božjeg milosrđa vjerojatno je najjača milost koju možete primiti tijekom cijele godine. Blagdan Božjeg milosrđa prva je nedjelja nakon Uskrsa.

U dnevniku svete Faustine Isus objašnjava kako zadobiti jedinstvene milosti na nedjelju Božjeg milosrđa: „Duša koja se ispovjedi i pričesti, dobit će potpuni oprost grijeha i kazne. Toga dana otvaraju se sve božanske brane kroz koje teku milosti. Neka se nijedna duša ne boji približiti Mi se, čak iako su njegovi grijesi kao grimiz… Čovječanstvo neće imati mira dok se ne okrene izvoru Moga milosrđa.” (Dnevnik, 699)

Što čini nedjeljni plenarni oprost Božanskog milosrđa tako jedinstvenim?

Da bi dobio potpuni oprost tijekom cijele godine, pojedinac mora biti odvojen od svih grijeha, što je vrlo teško. Međutim, Isus ne zahtijeva potpuno odvajanje od grijeha s posebnim milostima koje nudi na Božanskom milosrđu. Ovo je jedini put kad nije potrebno potpuno odvajanje od grijeha.

Kako dobiti potpuni oprost svih grijeha na nedjelju Božjeg milosrđa

1) Idite na ispovijed prije ili tijekom vikenda Božanskog milosrđa

2) Pričestiti se! Otac Chris Alar objašnjava kako duše mogu dobiti nevjerojatne milosti koje nam Isus nudi na Nedjelju Božanskog milosrđa. Opisuje kako je nedjelja Božjeg milosrđa jedan od najvećih blagdana u godini. „Nikada vaša duša neće biti čišća osim u trenutku vašeg izvornog krštenja nego na taj dan – Nedjelja Božanskog milosrđa.”

Vatikanski dekret za nedjeljne oproste Božjeg milosrđa pape svetog Ivana Pavla II.

Vatikanski Apostolski penitencijarni dekret pod naslovom „Oprosti vezani uz pobožnosti u čast Božjeg milosrđa“ također daje oprost onima koji ispune posebne uvjete 20 dana prije ili poslije Nedjelje Božjeg milosrđa. Te su milosti odvojene od posebnih milosti koje Isus opisuje svetoj Faustini u njezinoj privatnoj objavi.

Evo kako to učiniti:

1) Idite na ispovijed (20 dana prije, na ili poslije nedjelje Božjeg milosrđa)

2) Pričestiti se (20 dana prije, na ili poslije nedjelje Božjeg milosrđa)

3) Molite za Papu

4) U bilo kojoj crkvi ili kapeli izmolite Oče naš, Vjerovanje i molitvu Milosrdnom Isusu (tj. “Milosrdni Isuse, uzdam se u Tebe!”) u prisutnosti Presvetog Sakramenta ili sudjelujte u bogoslužjima u čast pobožnost Božjeg milosrđa.

Oprostu se mora pristupiti s duhom “potpuno odvojen od naklonosti prema grijehu”, kako smrtnom tako i lakom. Crkva također dopušta da bolesnici ili oni koji ne mogu ići u crkvu dobiju ovaj oprost. U najkraćem mogućem roku moguće je ispuniti tri uobičajena uvjeta kako je gore opisano, uz molitvu Oče naš, Vjerovanja i molitve Milosrdnom Isusu. “Ako je nemoguće da ljudi i to učine”, nastavlja dekret, “istog dana mogu dobiti potpuni oprost ako su s duhovnom nakanom ujedinjeni s onima koji provode propisanu praksu za dobivanje oprosta na uobičajeni način. i prinesite milosrdnom Gospodinu molitvu i patnje svoje bolesti i poteškoće svojih života, s odlukom da što prije ispune tri uvjeta propisana za dobivanje punog oprosta.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er