VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Zar će ateizam zavladati svijetom i osvojiti mase pored živog Krista?!

Zar će ateizam zavladati svijetom i osvojiti mase pored živog Krista?! Nipošto! Zato se mi, kršćani, ne smijemo predati! Borimo se za svakog čovjeka!

Kršćani se ne smiju povući iz svijeta. Pojedine analize kažu kako će u budućnosti na svijetu biti vrlo malo kršćana, ostat će tek pravi, istinski kršćani. Kršćanstvo bježi iz mase, a kršćani lako pristaju na tu retoriku. Pojedini ljudi, pa čak i kršćani, žive uvjereni da kršćanstvo ne zaslužuje mase, mase su rezervirane za druge grupe ili narode. Ali to je laž! Kršćani ne smiju odustati od mase. Mi, kršćani, moramo osvojiti svijet! Imamo pravo na to! Budući da su mnogi dali život za Krista, suvremeni kršćani ne smiju odustati od ideje da budu veliki i priznati. Zar će ateizam zavladati svijetom i osvojiti mase pored živog Krista?! Nipošto! Zato se mi, kršćani, ne smijemo predati! Borimo se za svakog čovjeka!

Kršćani ne smiju odustati od mase. Mi, kršćani, moramo osvojiti svijet!

Kad je papa Ivan Pavao II. 2. lipnja 1979. godine došao u Varšavu, na tadašnjem Trgu pobjede dočekalo ga je oko 3 milijuna ljudi, a tijekom susreta bile su nazočne tisuće mladih ljudi. Laž je da kršćani iznova ne mogu osvojiti svijet. Pa kome ćemo ga prepustiti?! Ideologijama? Nikako! Kršćanstvo neće biti malena, zatvorena sekta u kojoj borave ljudi zadovoljni vlastitim životom. To nije kršćanstvo! Da je kršćanstvo mala sekta, sveti Pavao nikad ne bi pošao ususret poganskom svijetu.

Vezani članci

Nebrojeni sveci su te učili da se boriš, a ne da živiš ogrnut kršćanstvom kao kompleksom. Kršćani ne smiju dopustiti svoj nestanak, nego moraju rasti i jačati se. Imamo za to snagu jer Krist je s nama. Kad imamo Krista uza se, mi smo pobjednici. Zato si i ti, kršćanine, dužan iznova svakom čovjeku navijestiti Krista. Bez Krista ne možeš spoznati ni sebe ni svoj život. Samo je Krist kao jedini Bog pobijedio smrt; samo je Krist dao život za sve nas. Zato glavu gore! Isus će iznova poslati Duha Branitelja koji će nas uvoditi u istinu i slati na sve strane svijeta. 

fra Goran Azinović za hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er