CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo: Slušajmo Duha Svetoga čitajući Riječ Božju, klanjanjem i molitvom

Papa Franjo je tijekom svog nedjeljnog nagovora, na svetkovinu Pedesetnice, potaknuo vjernike da se zapitaju koliko dobro slušaju Duha Svetoga. Kako bi slušanje bilo što učinkovitije preporučio je svakodnevno čitanje evanđelja, klanjanje i molitvu

Sveti Otac je podsjetio da danas slavimo silazak Duha Svetoga na Mariju i apostole. Ističući da u evanđelju Isus govori o Duhu Svetome koji će nas poučavati o svemu što čuje zapitao je što je to Duh Sveti čuo i o čemu će govoriti.

Papa je zatim pojasnio da je Duh Sveti za nas svjedok prekrasnog dijaloga u kojem Otac i Sin govore jedan drugome o svojoj ljubavi, a što se susreće nekoliko puta u evanđeljima, javlja Vatican News.

Primijetio je kako ti trenuci izražavaju prekrasne osjećaje poput privrženosti, zahvalnosti, povjerenja i milosrđa, koji nam, pak, otkrivaju lijep, blistav, konkretan i trajan odnos, kao što je vječna Božja ljubav.

„Upravo su to one riječi koje preobražavaju, koje Duh Sveti ponavlja u nama i koje je dobro čuti jer one u našem srcu rađaju iste osjećaje i iste nakane. To su plodonosne riječi. Zato je važno da se njima hranimo svakoga dana čitajući i razmatrajući Riječ Božju, noseći je sa sobom u džepnom izdanju, iskorištavajući povoljne trenutke”, rekao je Sveti Otac. Dodao je kako nam slušanje Riječi Božje, klanjanje i molitva pomažu da u sebi napravimo mjesta za glas Duha Svetoga. „Čak i kada govorimo lijepe riječi jedni drugima postajemo jedni za druge odjek blagog glasa Tješitelja”, istaknuo je.  

Naglašavajući kako slušanje i razmatranje Božje Riječi, klanjanje i molitva u tišini nisu teške stvari i svi ih mogu činiti, Papa je na kraju zamolio Mariju, koja je bila prisutna na Pedesetnici s apostolima, „da nas učini poslušnima glasu Duha Svetoga”.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er