VJERA I DUHOVNOST

Evo koje poruke Gospa ponavlja u gotovo svim svojim ukazanjima

U riječima koje vidioci pripisuju Djevici Mariji u njezinim ukazanjima (na različitim mjestima i u trenucima povijesti), postoje neke poruke koje ona uvijek iznova ponavlja.

Govore o ljubavi, pokajanju, nadoknadi, obraćenju, milosti i konačnoj pobjedi dobra. Portal Aleteia donosi neke od njih:

Voljen si

Svako ukazanje Djevice Marije ima za krajnji cilj naše spasenje. Kakvu veliku ljubav Bog ima prema nama što nam šalje svoju vlastitu Majku kao svoju glasnicu! Marija, također, pokazuje svoju ljubav i suosjećanje u načinu na koji se obraća vidiocima kao svojoj djeci. “Dat ću [Boga] ljudima u svoj svojoj osobnoj ljubavi, u svojoj samilosti, u mojoj pomoći, u svojoj zaštiti: jer ja sam doista vaša milosrdna Majka” (Naša Gospa od Guadalupe Juanu Diegu, 1531.) Poruka Gospe Guadalupske je posebno utješna jer nas uvjerava: “Nisam li ja ovdje, ja koja sam vaša majka?”

Moliti

“Molite, mnogo molite i žrtvujte se za grešnike, jer mnoge duše idu u pakao jer nema nikoga tko bi se mogao žrtvovati i moliti za njih.” (Gospa Fatimska, 15. kolovoza 1917.)

“Želim da svaki dan molite krunicu kako biste postigli kraj rata i mir u svijetu.” (Gospa Fatimska, 13. lipnja 1917.).

“Moli se Bogu za grešnike.” (Gospa Lurdska, 1858.)

“Želim da moliš krunicu svaki dan!” (Naša Gospa od Gietrzwalda, 1877.)

“Molite li se dobro, djeco moja?” Djeca su odgovorila: “Ne baš dobro, gospođo, gotovo uopće!” Gospa je rekla: “Ah, djeco moja, jako je važno to činiti, noću i ujutro. Kad nemate vremena, recite barem Oče naš i Zdravo Marijo, a kad god možete, recite više.” (Naša Gospa od La Salette, 19. rujna 1846.)

Pokajanje, pokora i obraćenje

“Pokora, pokora, pokora! (…) Poljubi zemlju kao čin pokore za grešnike!” (Gospa Lurdska od 24. veljače 1858.)

“Jeste li voljni ponuditi se Bogu i podnijeti sve patnje koje vam On želi poslati, kao čin zadovoljštine za grijehe kojima je On uvrijeđen, i molbu za obraćenje grješnika?” (Gospa Fatimska, 13. svibnja 1917.)

“Ako se moj narod obrati, samo kamenje će postati humci pšenice, a krumpir će rasti sam od sebe.” (Naša Gospa od La Salette, 19. rujna 1846.)

Poslušnost

„Idi do biskupa i reci mu da želim hram na ovoj ravnici. Idi i uloži sav svoj trud u to.” (Naša Gospa Guadalupska 9. prosinca 1531.)

Bit će patnje…

“Ako moji zahtjevi budu uslišani, Rusija će se obratiti i bit će mir; ako ne, proširit će svoje zablude po cijelom svijetu, uzrokujući ratove i progone Crkve.” (Gospa Fatimska, 13. srpnja 1917.)

“Rat će završiti; ako ljudi ne prestanu vrijeđati Boga, izbit će još gori…” (Gospa Fatimska, 13. srpnja 1917.)

“Ne obećavam da ću te usrećiti na ovom svijetu, već na onom.” (Gospa Fatimska, 18. veljače 1858.) …

Nada i sretan kraj

“Oni koji se pouzdaju u mene bit će spašeni.” (Naša Gospa od Akite, 13. listopada 1973.)

“Na kraju će Moje Bezgrješno Srce trijumfirati.” (Gospa Fatimska, 13. srpnja 1917.)

“Ali molite djeco moja. Bog će te uslišati za kratko vrijeme. Moj Sin dopušta da ga potakne samilost…” (Naša Gospa od Pontmaina, 15. siječnja 1871.)

“Ovo će mjesto ostati do kraja vremena kako bi Božja krepost mogla činiti čudesa po mom zagovoru za one koji u vrijeme potrebe zazovu moje pokroviteljstvo.” (Gospa od Pila apostolu Jakovu Velikom, 2. siječnja 40.).

Pomoć za vjeru

Ove poruke za koje vidioci tvrde da ih primaju od Djevice Marije nisu dogme vjere. Svatko je slobodan vjerovati im ili ne. Katolička crkva ih smatra “privatnim objavama”, različitima od Objave sadržane u Bibliji koju tumači Učiteljstvo.

Uz razboritost, Crkva priznaje neka ukazanja vjerodostojnima i nudi smjernice koje će pomoći oživjeti vjeru i nadu. Dana 17. svibnja 2024. Dikasterij za nauk vjere izdao je ažurirane norme za raspoznavanje istinitosti ukazanja i drugih nadnaravnih pojava. Godine 2023.

Papinska međunarodna marijanska akademija pokrenula je „Međunarodni opservatorij za marijanska ukazanja i mistične pojave” za analizu i tumačenje ukazanja i drugih mističnih pojava povezanih s Gospom.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er