MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva za darove Duha Svetoga

Molitva za darove Duha Svetoga

Bože, ti svojoj Crkvi dijeliš dare nebeske, izlij na sav svijet darove svoga Duha: što si svojom dobrotom učinio na počecima Crkve to i danas izvrši u srcu svojih vjernika.

Udahni u nas, Duše Sveti, duh mudrosti, inače ćemo i dalje smatrati sebe pametnima i učenima a u svemu ostati na površini. Rastvori naša opažanja! Nauči nas osjećati pravi život i tihu radost.

Duše Sveti, izmami u nama duh savjeta. Inače ćemo i dalje tumarati neodlučni plašeći se rizika vjere. Raskini okove naše sumnje i daj nam odlučnosti usmjeriti kormilo prema Bogu.

Izlij u nas, Duše Sveti, duh jakosti. Inače ćemo, klecavih koljena,plivati nizvodno u velikoj rijeci života – bez otpora. Iščupaj korijene naše tromosti i ulij nam nadu po kojoj ćemo biti usidreni u Bogu.

Zamisli u nama, Duše Sveti, duh razuma. Inače će nam misli biti još sebičnije, planovi još svojeglaviji. Oslobodi naše misli. Nauči nas da su sloboda, mir i pravednost naš zajednički dar i da nam ih valja dijeliti sa svima.

Razgori u nama, Duše Sveti, duh znanja. Inače ćemo i dalje zlorabiti stvorenja i slaviti napredak na već spaljenoj zemlji. Pokreni istraživače! A nas nauči na koljenima slijediti zakone tvoga svemira!

Izmoli u nama, Duše Sveti, duh pobožnosti. Inače ćemo i dalje razgovarati sami sa sobom i vrtjeti se u krugu oko samih sebe – kao ventilator. Ušutkaj naš govor! Nauči nas tepati i zašutjeti, stvarati prostora Božjoj riječi u nama.

Izbori u nama, Duše Sveti, duh straha Božjega. Inače ćemo još više strahovati pred ljudima i bojažljivo podrhtavati pred njihovim udarcima i prijetnjama. Rastjeraj naše strahove! Nauči nas bojati se onoga zadnjeg Kritičara, Suca, Boga koji dolazi!

Gospodine danas tebi dajemo svoje glasove i naša usta. Molim te probudi u nama dar molitve u jezicima. Želimo pred tebe izliti svoje srce na tvome jeziku. Želim da služeći se ovim darom svakim danom sve više rastemo u Tebi.

Gospodine, molimo te da uz dar jezika izliješ na nas i dar tumačenja, često nismo ni slušali tvoj glas u svome srcu, zato omekšaj naša srca da čujemo tvoj glas i tako služeći se ovim darom Duh sveti preko nas djeluje na ljude.

Hvala ti Gospodine što i danas svome narodu progovaraš po daru proroštva. Predajemo ti svoj um, i molimo izlij u naša srca dar proroštva i pomozi nam da izgovaramo tvoje riječi onako kako ih čujemo u svome srcu.

Gospodine otkloni svako zlo od nas što nas priječi otvaranju daru spoznaje. Molimo te da se potpuno otvorimo za korištenje dara spoznanja, da znamo razlikovati riječi i slike kojima nas nadahnjuješ, te služeći se ovim darom, pomognemo pomoći ljudima spoznati Te još više.

Molimo te Gospodine probudi u nama dar ozdravljanja. Želimo biti tvoje sredstvo po kojemu ćeš liječiti tijelo, um i duh. Otvori nam oči da vidimo rane tvoga naroda. Ispuni nas svojom ljubavlju, i neka tvoja ljubav liječi rane tvoga naroda.

Gospodine danas te molimo za dar vjere. Podari nam milost da neprestano živimo životom vjere, tako da mi ona postane potpuno spontana, i tvoj duh neka živi u nama.

Danas te molimo i za dar čudesa. Želimo biti sredstvo po kojem ćeš Ti djelovati. Pomozi nam da pred tebe dođemo poput malog djeteta, vjerujući ti i prihvaćajući dar čudesa, po kojim želiš svima pokazati da si živi Bog.

Gospodine molim te i za dar razlikovanja duhova. Prihvaćamo tvoju sposobnost razlikovanja između ljudskog duha, Duha Svetoga, i zloga duha.

GOSPODINE HVALIMO TE I ZAHVALJUJEMO TI NA SNAŽNOM IZLIJEVANJU TVOJIH DAROVA. POTPUNO SE OTVARAMO TVOJIM DAROVIMA I MOLIMO TVOGA DUHA SVETOGA DA POTEČE KROZ NAS NA POTPUNO NOVI NAČIN, TAKO DA LJUDI OSJETE ŽIVE VODE KOJE TEKU IZ TEBE.

www.medjugorje-news.com

Izvor
rastimo u gospodinu

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er