MEĐUGORJE

HODOČASNICI IZ SUBOTIČKE BISKUPIJE NA HODOČAŠĆU U MEĐUGORJU

Na početku Gospina mjeseca listopada u Međugorju su brojni hodočasnici pristigli u Marijin zagrljaj sa svih strana svijeta. Čuje se onaj skladni žamor molitve na brojnim svjetskim jezicima. Ispovijed, molitva krunice, križni put na Križevcu, euharistija, osobna molitva,… Sve to ispunja srca mnogih hodočasnika koji ovdje dolaze već više od 40 godina.

Na Brdu ukazanja među tisućama hodočasnika susreli smo i skupinu vjernika koji su došli iz Subotičke biskupije. U Međugorje su stigli predvođeni svećenicima Josipom Kujundžićem i Jakobom Pfeiferom, koji u Međugorje dolazi desetljećima, piše Radio Mir Međugorje.

„Već u prvim godinama, 1982. i 1983., dolazio sam u Međugorje s manjom grupom i nisam se nadao da će se ovako sve razvijati, iako sam od početka vjerovao da je to Gospino djelo. I sada još više vjerujem! U ovoj grupi imamo vjernika iz više župa, a to su vjernici Hrvati, Mađari, Slovaci, Nijemci, pa i Romi. U ovoj grupi nas je 48, bili smo na Križevcu, na Brdu ukazanja, na molitvi svete krunice, svetoj misi… Drago mi je da i Papa sve više razumije što se ovdje događa. Osobno, od početka sam prihvatio da je Gospa ovdje prisutna na poseban način. Ništa nas ne može spasiti osim Boga i Gospe, jer ovaj svijet ide u propast, ali Gospa će pobijediti“, s velikom nadom u očima kazao nam je to svećenik Jakob Pfeifer, jedan od organizatora hodočašća.

Svoje iskustvo podijelili su s nama i žena i muž, Žanina Lucija i Josip Ivkić.

„Ovdje smo zajedno već treći put. Međugorje je nešto posebno. Kraljica Mira, ona jednostavno daje mir, uvijek nas za nešto priprema, izvuče nas iz svakodnevice, te nas dovede ovdje da se napunimo i obnovimo. Hvala joj na tome, hvala joj što je došla k nama, što misli na nas, što nas ljubi, što nam želi ponuditi mir“, kazao je Josip, a Žanina Lucija kazala nam je da je ovoga puta bila toliko mala mogućnost da dođu u Međugorje, jer puno je prepreka bilo na putu, no kada im je župnik javio da se na kraju ipak ide u Međugorje tada su Gospi rekli: „Majko, ti znaš našu situaciju i sve prepreke koje mi sada imamo, ali ako ti želiš da mi dođemo – evo ti razveži ove čvorove, ukloni ove prepreke“. Tako je na kraju i bilo, te su radosna srca stigli u Međugorje.

Župnik u Apatinu u Vojvodini Jakob Pfeifer s hodočasnicima na Brdu ukazanja FOTO: Mateo Ivanković

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er