VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Probaj oprostiti i vidjet ćeš da je lako

Tragom Isusove logike, opraštanje je divna i nužna gesta. Svi ljudi, a naročito kršćani, dužni su oprostiti bližnjemu, bez obzira što je učinio ili rekao. Kakvo god da ti je zlo naneseno, moraš, dragi kršćanine, iznaći snagu i oprostiti uvredu, bol, udarac, pa čak i ubojstvo bližnjeg.

A snagu ćeš pronaći u Isusu Kristu, koji je i sam, podnoseći neviđenu muku zbog progonitelja, zavapio Ocu: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine!“ Žena kojoj su u 39. godini ubili muža, ostala je sama s dvoje maloljetne djece. Nakon nekoliko mjeseci, na upit je li oprostila muževim ubojicama, rekla je: „Ja sam im oprostila! Iako nikad neće zaboraviti da su odrasla bez oca, nadam da će i moja djeca učiniti isto. Molim Boga da im i moja djeca oproste!“ Ostavivši bol i zlo iza sebe, žena je snagu i mir pronašla upravo u Isusu, u neiscrpnoj vjeri u Isusa.

I Papa je svojedobno oprostio svom atentatoru posjetivši ga u zatvoru. Zagrlio ga je i pružio ruku pomirenja

Ako tebi Isus oprašta grijehe i opačine u sakramentu ispovijedi, i ti si dužan oprostiti svom bratu! Nakon oprosta, Isus se više i ne spominje tvojih grijeha. Time ti poručuje da te neizmjerno voli. I brojni su sveci pozivali na opraštanje. Papa Ivan Pavao II. je rekao: „Zgrada mira, da bi nakon tolike krvi i mržnje bila čvrsta, mora počivati na odvažnosti opraštanja. Valja znati pitati oproštenje i oprostiti!“ I Papa je svojedobno oprostio svom atentatoru posjetivši ga u zatvoru. Zagrlio ga je i pružio ruku pomirenja. Opraštanje je vrlina koja krasi velike i svete ljude. Probaj oprostiti i vidjet ćeš da je lako!

Izvor: hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er