VJERA I DUHOVNOST

Evo što se dogodilo kad je sljedbenica sotone pokušala ukrasti posvećenu hostiju

Tijekom 15. stoljeća u malom selu Ettiswil u Švicarskoj dogodio se čudesan događaj nakon počinjenog strašnog zločina. Posvećenu euharistijsku hostiju ukrala je sljedbenica sotonističke sekte iz obližnje župne crkve. Zvala se Ann Vögtli i izletjela je iz crkve s euharistijom u ruci.

Točan razlog njezina djelovanja nije zabilježen, no posvećene hostije često se kradu iz crkava kako bi ih oskrnavile sotonističke skupine. To se često događa tijekom takozvane “crne mise”, gdje se katolička misa ismijava bizarnim ritualima. Jedan od najpopularnijih dana u godini za ove “crne mise” je Noć vještica, koja se za mnoge skupine smatra sotonističkim “praznikom”.

Nakon što je izašla iz župne crkve, Vögtli je trčala sve dok nije stigla do zida groblja. Pokušala ju je prenijeti, ali je Euharistija odmah postala preteška za nošenje. Vögtli je kasnije ispričala sljedeću priču: “Zavukavši ruku kroz uska željezna vrata, uhvatila sam veliku hostiju. Ali čim sam prešla preko zida groblja, hostija je postala toliko teška da je više nisam mogla nositi. Ne mogavši ni naprijed ni nazad, Hostiju sam bacila kraj ograde u koprive.”

Mlada je gospođa otkrila euharistiju u koprivi, no hostija se pretvorila u nešto što je izgledalo poput cvijeta. Objasnila je da je “ukradeni host [bio] podijeljen u sedam odjeljaka. Šest Sekcija formiralo je cvijet sličan ruži i velika svjetlost ih je okruživala.” Župnik je bio obaviješten, i dok je uspio podići šest odjeljaka, sedmi je bio nepomičan. On je to shvatio kao znak da se na tom mjestu treba graditi kapelica, piše Aleteia

Vezani članci

Relikvija s čudotvornom hostijom bila je pohranjena u kapelici koja je ondje sagrađena, a tijekom godina dogodila su se brojna čuda onima koji su štovali relikviju. Priča je veliki podsjetnik na Božju moć i njegovu sposobnost da iz nečega užasnog napravi veće dobro.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er