VJERA I DUHOVNOST

Evo kako razumjeti traže li duše iz čistilišta od nas molitvu

Snažno svjedočanstvo pomaže nam razumjeti što možemo učiniti za duše u čistilištu i kako prepoznati njihove molbe za pomoć.

Čak su i sveci, tijekom svog postojanja, imali posebne zahtjeve za pomoć i molitvu od duša u Čistilištu, koje traže utjehu kako bi također mogle uživati ​​u slavi Božjoj. Čistilište je mjesto pročišćenja ili “privremene kazne”, kojoj se duše moraju podvrgnuti kako bi tada mogle pristupiti slavi raja. Te duše mole, svaki dan one koji su još na Zemlji, da im daju mogućnost da “ubrzaju” ovo pročišćenje i da budu što prije dočekani u Raju.

U knjizi “Izvanredna ukazanja duša u čistilištu” don Marcella Stanzionea govori se o tome kako duše u čistilištu imaju život i kako se očituju nama koji smo još na zemlji. Sveci, blaženici ili čak jednostavni vjernici imali su priliku vidjeti i izravno razgovarati s dušama u Čistilištu i čuti što one traže iz njihovih ruku. Jedan od njih bio je egzorcist don Giuseppe Tommaselli, koji je ispričao kako mu se, nekoliko puta, duša njegove majke ukazala kao duša u čistilištu: „Moja je majka bila mrtva dvije i pol godine. Ovdje se iznenada pojavljuje u sobi, u ljudskom obliku. Bilo je jako tužno. Ostavio si me u Čistilištu! […]

Moja je duša okružena tamom i ne mogu vidjeti Svjetlo, koje je Bog! Na pragu sam raja, blizu vječne radosti, i u agoniji želje da uđem u njega; Ali ja ne mogu!”.

Priča o duši koja traži pomoć da izađe iz stanja Čistilišta i ode drugdje: „Čim sam izdahnula, vidjela sam Boga, ali ne u svoj njegovoj svjetlosti“ – nastavlja duša don Tommasellijeve majke. reci – “Što moguučiniti da te odmah oslobodim? – Trebam samo jednu misu. Bog mi je dopustio da dođem i tražim je […] Služene su dvije mise i nakon jednog dana ona se ponovno pojavila govoreći: Ušla sam u raj!”.

Vezani članci

Sveta Terezija i oslobođenje duše iz čistilišta

Uz ovo svjedočanstvo naših dana, tu je i ono svete Terezije Avilske. Ona nam je sama ispričala, u svojim spisima, o oslobađanju duše iz Čistilišta tijekom primanja Svete pričesti: “Dva mjeseca kasnije taj je dobri gospodin imao apoplektički udar nakon kojeg je izgubio govor, ali Gospodin me je obavijestio o smrti našeg velikog dobročinitelja i također me obavijestio da je na sigurnom, ali da će morati ostati u čistilištu do prve svete mise […]

Kad se tamo prvi put slavila Sveta Žrtva, u trenutku kad sam prilazila oltaru da primim svetu pričest, na svoju veliku radost ugledala sam dušu našeg dobročinitelja koji mi je sklopljenih ruku i svijetla lica zahvaljivao, i ušao u nebo” – napisala je svetica.

Priče koje nas tjeraju na razmišljanje i potiču da se prisjetimo onih koji su nas već prethodili u zagrobnom životu i trebaju naše molitve kako bismo mogli u potpunosti uživati ​​blagoslovljeno svjetlo Božje i okončati njihovu patnju.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er