OBITELJ

Evo kako trudnica može pobijediti strah od poroda

Čak i žene koje su već imale porod mogu strahovati od dana kada će roditi, bojeći se boli, da će nešto poći po zlu ili jednostavno nepoznatog. Bliži vam se termin poroda, a vama je zavladala panika sve više umjesto radosti dočeka novog života? Bez obzira radi li se o vašem prvom ili trećem djetetu, imate puno pravo bojati se patnje ili da će vaš porođaj proći loše.

Evo samo nekoliko načina na koje možete prevladati ovaj strah:

1 DUHOVNA PRIPRAVA ZA POROD – pozdravite porođaj kao dar od Boga!

Neke župe i rodilišta budućim roditeljima nude podršku i vodstvo u avanturi roditeljstva. To može biti u obliku večernjih ili vikend sesija nekoliko tjedana ili mjeseci prije poroda, na primjer. Ova duhovna priprema za porođaj također vam može pomoći da se odmaknete od bilo kakvih manjih briga povezanih s trudnoćom ili porođajem i pozdravite porođaj kao dar od Boga.

2 TEHNIKE DISANJA I OPUŠTANJA

Tijekom pripreme za porod naučit ćete razne tehnike disanja i opuštanja, kao i jednostavne fizičke pokrete koji će vam pomoći u prevladavanju bolova trudova (kao što su vježbe s loptom).

3 PRENATALNO PJEVANJE

Prenatalno pjevanje je nježan i umirujući način opuštanja budućih roditelja i smirivanja djeteta u maternici. Na veliki dan vaše će vokalizacije pomoći u radu i opuštanju mišića uključenih u porod. Nastavu možete započeti već u petom mjesecu trudnoće.

4 UMIRJUJUĆA GLAZBA

Klasika, opera, blues, jazz, hvalospjevi… Glazba također može umiriti naš um kada je u nemiru. Posljednjih nekoliko tjedana trudnoće često je vrijeme napetosti, tjeskobe te fizičke i mentalne iscrpljenosti. Pa zašto se ne biste opustili i slušali glazbu koju volite? Uživat će i beba u vašoj ugodnoj utrobi!

5 STRUČNA POMOĆ

Bez obzira na uzrok vaših strahova, najbolje je razgovarati sa stručnjakom: svojom primaljom, ginekologom ili liječnikom opće prakse. Pohađanje tečajeva pripreme za porod također može riješiti puno stvari.

6 MOLITVE PROTIV TJESKOBE

Postoje mnoge molitve za prevladavanje tjeskobe. Na dan poroda nemojte se ustručavati zazvati Djevicu Mariju, majku svih majki, ili svetu Margaretu Antiohijsku, zaštitnicu trudnica i rodilja.

Evo primjera molitve koja može pomoći:

Sveta Margarito, ti koja si se zavjetovala doći u pomoć svakoj trudnici koja te zazove, molim te pomozi mi u mukama porođaja. Zagovaraj me kod Gospodina, da mi udijeli sretno izbavljenje. On je izvor Života i zahvaljujem Mu za ovo skoro rođenje. Sveta Margarito, ti koja nikad nisi zatajila svoju vjeru unatoč svim svojim kušnjama, molim te probudi vjeru malog djeteta koje će se roditi. Amen.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er