CRKVAMOLITVE

Donosimo odobrenu molitvu za zagovor Benedikta XVI. – Sva čudesa i milosti prijaviti u Rim

Biskup je odobrio i objavio molitvu za osobnu pobožnost papi Benediktu XVI. koji je preminuo 31. prosinca 2022. u 95. godini života u Rimu.

Biskup Carlos Rossi Keller iz biskupije Frederico Westphalen u brazilskoj državi Rio Grande do Sul objavio je molitvu na portugalskom, španjolskom, francuskom i talijanskom jeziku.

“Kao djeca Crkve moramo moliti i tražiti od Boga njegov vječni počinak na nebu”, rekao je prelat dijeleći molitvu na portugalskom na svojoj Facebook stranici.

“Ali kao svjedočanstvo njegove velikodušne predanosti Bogu i znajući da su njegove posljednje riječi bile ‘Gospodine, volim te’, možemo također privatno zamoliti za njegov zagovor,” objasnio je Rossi.

Vezani članci

U svom postu, prelat je naglasio da “u skladu s dekretima pape Urbana VIII, izjavljujem da ni na koji način nemam namjeru spriječiti prosudbu crkvene vlasti i da ova molitva nema svrhu za javno bogoslužje.”

Biskup je također primijetio da se milosti pripisane zagovoru pape Benedikta XVI. moraju priopćiti Rimskom vikarijatu, pismom napisanim na sljedeću adresu:

Njegova Eminencija kardinal vikar za Rimsku biskupiju

Piazza di S. Giovanni in Laterano

6, 00184 Rim RM, Italija

Molitva za osobnu pobožnost:

Vječni i svemogući Bože, koji si u srcu svoga sluge pape Benedikta XVI. udahnuo iskrenu želju da te susretne i navijesti, postavši ponizni “suradnik istine” i prinese se kao sluga, za Krista i za Crkvu. , učini da i ja znam ljubiti Crkvu Kristovu i da mogu u svom životu slijediti vječne istine koje ona naviješta. Udostoj se, Gospodine, proslaviti svoga slugu, papu Benedikta XVI., i udijeli, po njegovu zagovoru, milost koju te sada molim (spomeni svoju molbu). Amen.

Moli se Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu!

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er