VIDEOVJERA I DUHOVNOST

VIDEO “Đavao se služi strahom da nas drži u grču, da se bojiš moliti i biti Isusov”

“Jesi li ti svjestan da je Bog tvoj otac i da si ti njegovo dijete koje je po krštenju primilo duhovne moći, snagu i autoritet nad đavlima koji te tlače? Ako nisi svjestan, đavao će to primijetiti. Kada moliš za posao, brak, ispite i ne dobiješ ono za što si molio, đavao će ti tada reći da nisi dovoljno dobar.

Ako je u tebi osjećaj manje vrijednosti zbog rane odbačenosti, kada misliš da nisi dovoljno dobar i grizeš se u sebi zbog toga, tada te đavao napada. Zapamtite, uvijek kada je Bog na optuženičkoj klupi, tužitelj je sam sotona”, poručio je fra Đuzel.

Član franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, fra Ivan Marija Đuzel govorio je o borbi protiv straha rekavši kako đavao koristi priliku da nas napadne kada nismo svjesni da smo ljubljena djeca Božja i da bismo trebali razmatrati te riječi iz Svetoga Pisma.

“Strah je egzistencijalni problem ljudskoga roda od trenutka našega grijeha. Naši su se praroditelji počeli bojati onda kada su sagriješili. Čovjek je svjestan vlastite nepravde pred Bogom i zato se boji, nekada svjesno, a nekada nesvjesno”, ističe fra Ivan Marija Đuzel.

Onaj tko je svjestan da je ljubljeno Božje dijete i da je pravedan pred Bogom, u tom smislu da je opravdan po krvi Njegovoj, taj gubi strah i dobiva povjerenje

“Jedina stvar koja može u potpunosti izbiti strah iz apsolutno svega je ljubav prema Bogu. Kako kaže Prva Ivanova poslanica: U ljubavi nema straha jer savršena ljubav izgoni svaki strah. Svi mi imamo strahova, i ovo vrijeme je vrlo izazovno, ne bih rekao zahtjevno nego izazovno, jer su sva vremena zahtjevna na neki način”, naglasio je Đuzel.

“Đavao se služi strahom da nas drži u grču, da se bojiš moliti i biti Isusov i da se bojiš javno proklamirati da je Isus Bog i da nema drugoga Boga. Isus nam jasno želi reći: Ti si moje ljubljeno dijete. Onaj tko je svjestan da je ljubljeno Božje dijete i da je pravedan pred Bogom, u tom smislu da je opravdan po krvi Njegovoj, taj gubi strah i dobiva povjerenje.

Povjerenje je suprotnost strahu i kada je prisutno povjerenje u Isusa kao osobu koja me ljubi i brine za mene, strah nestaje. A onaj, tko je svjestan da mu je otac mafijaš glumi mangupa jer zna tko stoji iza njega i uzda se u njegovu moć”, istaknuo je Đuzel.

Đavolje poniženje i tlačenje bilo kroz druge osobe, bilo direktno, čini te jadnikom i bijednikom: ti si loš, ti ne valjaš, ti ne vrijediš, ti nisi dovoljno dobar

“Temeljna molitva koju bismo trebali moliti jest “ja sam ljubljeno dijete Božje” koja je vrlo duboka i snažna, iako je naizgled površna. Kada si svjestan da si ljubljeno dijete Božje, ti držiš do svog dostojanstva da ga drugi ne gazi. Kada pustimo da drugi gaze naše dostojanstvo djeteta Božjeg i da nas tlače, ta poniznost rađa tugom i tjeskobom, dok prava poniznost rađa radošću.

Poniznost koja dolazi od Gospodina na kraju rađa radošću i promjenom života. Đavolje poniženje i tlačenje bilo kroz druge osobe, bilo direktno, čini te jadnikom i bijednikom: ti si loš, ti ne valjaš, ti ne vrijediš, ti nisi dovoljno dobar”, rekao je Đuzel.

“Prva kušnja koju je Isus proživio u pustinji nije bila kušnja na kruh, nego “ako si Sin Božji jer đavao kuša je li taj koga ide kušati, svjestan svog identiteta. Jesi li ti svjestan da je Bog tvoj otac i da si ti njegovo dijete koje je po krštenju primilo duhovne moći, snagu i autoritet nad đavlima koji te tlače?

Ako nisi svjestan, đavao će to primijetiti. Kada moliš za posao, brak, ispite i ne dobiješ ono za što si molio, đavao će ti tada reći da nisi dovoljno dobar. Ako je u tebi osjećaj manje vrijednosti zbog rane odbačenosti, kada misliš da nisi dovoljno dobar i grizeš se u sebi zbog toga, to te đavao napada. Zapamtite, uvijek kada je Bog na optuženičkoj klupi, tužitelj je sam sotona”, poručio je Đuzel.

 Što smo bliže Isusu i što ga savršenije ljubimo, to smo svjesniji njegove ljubavi prema nama

“Đavao nam po nesvjesnosti da smo ljubljena Božja djeca utisne dubok strah, egzistencijalni strah da se Bog za nas ne brine. Kada smo svjesni da smo ljubljena Božja djeca, tada se manje bojimo i strah odlazi od nas. To je temeljna molitva koju trebamo moliti”, rekao je.

Sveto Pismo kaže nam da se suprotstavimo zlu i ono će otići od nas. Također, kaže nam da se približimo Bogu. Što smo bliže Isusu i što ga savršenije ljubimo, to smo svjesniji njegove ljubavi prema nama. Svjesniji smo autoriteta koji nam Bog daje i možemo bolje u tom autoritetu početi djelovati. Nikad se ne bojite vašeg straha i trenutnog stanja jer nisu važni.

Uopće nije važno stanje u kojem se ti trenutno nalaziš jer nije važan problem koji imaš. Važan je Bog koji rješava probleme. Moj problem nije moj Bog i ne postaje objekt s kojim se budim i o kojem uvijek razmišljam” poručio fra Ivan Marija Đuzel.

Cijeli video poslušaj u nastavku

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er