VJERA I DUHOVNOST

Čudesni događaj kojemu su svjedočili mnogi vjernici: Pedesetak hostija podiglo se iznad svećenika

Čudesni događaj kojemu su svjedočili mnogi vjernici: Pedesetak hostija podiglo se iznad svećenika U kanadskim novinama Vers demain od siječnja-veljače 1971. godine, čitamo o događaju kojem su svjedočili mnogi vjernici:

Jedne od posljednjih nedjelja u lipnju godine 1971., dogodilo se to kod župne mise u 7 sati u crkvi Beauceville, u provinciji Quebec. Svetu misu je služio župnik Charles Eugene Houde (50 god.).

Nakon što je već izjavio da, prema odluci nadbiskupskog ordinarijata u Quebecu, imaju dopuštenje primati svetu pričest na ruku, reče prije svete mise: ‘Da ubuduće izbjegnemo komplikacije, od danas pa nadalje svi ćete vi primati svetu pričest na ruku’, — što je bilo protivno uputama biskupa, koji su dati vjernicima slobodu kod primanja pričesti.

OPOMENA SVIMA: Hostije letjele pred punom crkvom nakon što je svećenik zapovjedio ovo! - Dnevno.hr

Kad je došlo vrijeme svete pričesti, okrene se župnik s ciborijem u ruci prema vjernicima. Upravo je uzeo jednu hostiju i koraknuo da dijeli svetu pričest. Tada se podigoše same od sebe posvećene hostije (oko pedesetak) iz ciborija i lebdjele su u zraku i razdijeliše se oko celebranta po zraku, zatim polagano padoše na pod.

Župnik Houde bio je zbog tog događaja toliko potresen, da je ostao nepokretan stajati nekoliko minuta, blijed od užasa, a zatim, kao od neke unutarnje pobude, reče vjernicima.
‘Od sada dođite k sv. pričesti i primajte svetu hostiju na jezik, a ne na ruku, jer dragi Bog nam je dao znak’.

Zatim svećenik klekne i pokupi hostije s tepiha i podijeli svetu pričest. Kad se je vratio u sakristiju reče: ‘Nikada više u svom životu neću dati svetu pričest na ruku.’ (Veliki znak)

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button