CRKVAVIJESTI

Besmislen čin nasilja: Brutalno ubojstvo dvije redovnice u Južnom Sudanu

Besmislen čin nasilja: Brutalno ubojstvo dvije redovnice u Južnom Sudanu U brzojavu upućenom preko državnog tajnika kardinala Pietra Parolina, Sveti Otac izrazio je iskreno suosjećanje njihovim obiteljima i vjerskoj zajednici zbog „besmislenog čina nasilja“

Papa Franjo duboko je ožalošćen viješću o „brutalnom napadu“ na skupinu sestara Kongregacije Presvetog Srca u Južnom Sudanu u kojem su protekle nedjelje smrtno stradale s. Mary Abud i s. Regina Roba, izvijestio je u utorak Vatican News.

U brzojavu upućenom preko državnog tajnika kardinala Pietra Parolina, Sveti Otac izrazio je iskreno suosjećanje njihovim obiteljima i vjerskoj zajednici zbog „besmislenog čina nasilja“.

Papa je izrazio nadu da će „njihova žrtva unaprijediti mir, pomirenje i sigurnost u regiji“ uputivši molitve za njihov vječni počinak i utjehu onima koji tuguju zbog gubitka.

Dvije redovnice ubijene su iz zasjede na cesti koja povezuje glavni grad Južnog Sudana Jubu s Nimuleom na granici s Ugandom. Redovnice, zajedno s nekoliko sestara i vjernika, vraćale su se u Jubu nakon što su sudjelovale u proslavi stote obljetnice osnutka župe Loa u biskupiji Torit. Putovale su autobusom koji su napale naoružane osobe. Lokalni izvori izvijestili su da su s. Mary, s. Regina i još tri osobe poginule u napadu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
ika

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button