ZANIMLJIVOSTI

9-godišnjakinja izumila napravu koja pomaže roditeljima da se sjete izvaditi bebe iz auta

9-godišnja učenica 4. razreda uspjela je pronaći rješenje za problem zbog kojeg svake godine umre 38 beba. Jedna od najtužnijih priča koju s vremena na vrijeme čitamo u vijestima je o maloj djeci koja su slučajno ostavljena u vozilima. U stvari, prosječno 38 beba umre svake godine od posljedica toplinskog udara zbog ostavljanja u automobilu.

Dakle, kada je mlada učenica 4. razreda po imenu Sophie morala osmisliti dizajn za “konvenciju o izumima” u školi, pokušala je riješiti problem. Potaknuta svojom mamom, Jenny Rapson, da pronađe izum koji treba riješiti problem – što nije nimalo lak zadatak – Sophie je odlučila izumiti uređaj koji bi osigurao da njezin mlađi brat nikada neće biti zaboravljen u obiteljskom automobilu, piše Aleteia

Jednostavna, ali pametna ideja uključivala je pronalaženje načina za povezivanje bebe i roditelja. Dakle, pomoću dvije čičak petlje koje se omotavaju oko ključeva automobila i bebinog remena na autosjedalici, te duge rastezljive uzice, Sophie je izumila “Sophien ne zaboravi bebu gadget”. Ono što je posebno sjajno u vezi sa Sophienim izumom je to što dolazi iz želje mlade osobe koja želi pomoći u rješavanju problema koji uzrokuje toliko boli.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er