VJERA I DUHOVNOST

4 puta Rusija je posvećena Bezgrešnom Srcu Marijinu

U 4 odvojena navrata razni Pape su izvršili posvete Rusije Bezgrešnom Srcu Marijinu. Godine 1917. Gospa se ukazala troje djece u blizini Fatime u Portugalu i posebno ih zamolila da Rusija bude posvećena njenom Bezgrješnom Srcu.

Kako bih spriječio [još jedan svjetski rat], doći ću tražiti posvetu Rusije mom Bezgrješnom Srcu i pričest odštete prve subote. Ovo posvećenje Rusije dogodilo se četiri puta, a ponovit će se 25. ožujka 2022. s papom Franjom piše Aleteia.org

31. listopada 1942. god Usred Drugoga svjetskog rata, papa Pio XII posvetio je svijet Bezgrešnom Srcu Marijinu putem radijske poruke uoči Dana Svih svetih. Ova je poruka poslana u Portugal i uključivala je lokalne biskupe.

7. SRPNJA 1952. godine Na blagdan sv. Ćirila i Metoda, “Apostoli Slavena”, papa Pio XII izdao je apostolsko pismo upućeno ruskom narodu, povjeravajući Rusiju i njezin narod Bezgrešnom Srcu Marijinu.

21. studenog 1964 Na kraju trećeg zasjedanja Drugog vatikanskog koncila, papa Pavao VI., zajedno sa svim nazočnim biskupima, obnovio je posvetu cijeloga svijeta Bezgrešnom Srcu Marijinu, poslavši u Fatimu Zlatnu ružu u spomen na tu prigodu.

25. OŽUJKA 1984. godine U bazilici Svetog Petra 1984. godine papa Ivan Pavao II. posvetio je cijeli svijet pred kipom Gospe Fatimske, pozvavši sve ostale biskupe da mu se pridruže u molitvi, Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Kako navode iz Vatikana, s. Lucija je potvrdila da su ovom posvetom ispunjene želje Gospe Fatimske. Sestra Lucia osobno je potvrdila da ovaj svečani i univerzalni čin posvete odgovara onome što je Gospa željela («Da, upravo je učinjeno kako je Gospa tražila, 25. ožujka 1984.»‌: Pismo od 8. studenog 1989.). Stoga je svaka daljnja rasprava ili zahtjev bez osnova.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er