DEVETNICEMEĐUGORJEMOLITVE

4. dan devetnice Kraljici Mira u Međugorju: Molimo za sve crkvene poglavare

4. dan devetnice Kraljici Mira u Međugorju molimo za sve crkvene poglavare Središnja nit Gospinih poruka jest svakako poziv na mir i pomirenje, ali Ona isto tako često naglašava da se do njih dolazi jedino molitvom. Radi toga je neumorno njezino pozivanje na molitvu, da obnovimo molitvu dok nam ne postane radost, da molimo srcem…

Čini se da termin «devetnica» dolazi iz Novog zavjeta, kad su Marija i apostoli nakon Isusova Uzašašća devet dana jednodušno, ustrajni u molitvi očekivali obećanog Duha Branitelja koji ih je ispunio kad «dođe dan Pedesetnice» (Dj 2,1). Od tada je molitva devetnice česta u tradiciji Crkve. I sama nas Gospa u Međugorju poziva: «Draga djeco, prikažite devetnice, žrtvujući se tamo gdje se najviše osjećate vezani…» (25. VII 1993.)

I kako se molitvom i pravi ratovi, kao i ratovi sumnje i nevjere, te prirodni zakoni mogu promijeniti, iskreno se nadamo da će i ova naša zajednička molitva, sjedinjena u Marijinom Srcu i za pobjedu njezinog Bezgrješnog Srca, učiniti da promjena naših srdaca i života bude Gospi najdraži dar.

4. dan devetnice

MOLIMO ZA SVE CRKVENE POGLAVARE

MOLITVA KRALJICI MIRA

Majko Božja i majko naša Marijo, Kraljice Mira!
Došla si k nama da nas vodiš Bogu.
Isprosi nam od njega milost
da mu poput Tebe i mi mognemo ne samo reći:
«Neka mi bude po riječi Tvojoj!»,
nego to i ostvariti.

U Tvoje ruke stavljamo svoje ruke
Da nas kroz ove nevolje i poteškoće
dovedeš k Njemu.
Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

VJEROVANJE, 7 OČENAŠA, 7 ZDRAVOMARIJA, 7 SLAVA OCU

O dođi Stvorče, Duše Svet,
pohodi duše vjernika,
poteci višnjom milosti
u grudi štono stvori ih.

Ti nazivaš se Tješitelj,
blagodat Boga Svevišnjeg,
studenac živi, ljubav, plam
i pomazanje duhovno.

Darova sedam razdaješ,
ti prste desne Očeve,
od vječnog Oca obećan,
ti puniš usta besjedom.

Zapali svjetlo u srcu,
zadahni dušu ljubavlju,
u nemoćima tjelesnim
potkrepljuj nas bez prestanka.

Dušmana od nas otjeraj
i postojani mir nam daj,
ispred nas idi, vodi nas
da svakog zla se klonimo.

Daj Oca da upoznamo
i Krista, Sina njegova.
I u te Duha njihova
da vjerujemo sveudilj.

Sva slava Ocu vječnomu
i uskrslomu Sinu mu
sa Tješiteljem presvetim
nek bude sad i uvijeke. Amen.

S.  Pošalji Duha svoga i postat  će.
O.  I obnovit ćeš lice zemlje.
Pomolimo se: Bože, koji si svjetlošću Duha Svetoga poučio srca vjernih, daj da u tom istom Duhu što je pravo mislimo i njegovoj se utjesi vazda radujemo. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.


3. Slavna otajstva krunice

Odlomci za razmišljanje

Isus im zatim ponovno progovori: «Ja sam svjetlost svijeta; tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života.» (Iv 8, 12)

“Draga djeco! Danas sam sretna što vas vidim u ovolikom broju i što ste se odazvali i došli živjeti moje poruke. Pozivam vas, dječice, da budete moji radosni nositelji mira u ovom nemirnom svijetu. Molite za mir, da što prije zavlada vrijeme mira, što moje srce očekuje s nestrpljenjem. Ja sam vam, dječice, blizu, i zagovaram za svakog od vas pred Svevišnjim i sve vas blagoslivljam svojim majčinskim blagoslovom. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu!” (Poruka, 25. lipnja 1995.)

Srce je boravište gdje jesam, gdje stanujem (prema semitskom ili biblijskom izrazu: kamo se “spuštam”.) Ono je naše skriveno središte, nedohvatno našemu razumu i drugima; samo Duh Božji može ga proniknuti i spoznati. Ono je mjesto odluke, u dubini naših duševnih težnji; mjesto istine, u kojem izabiremo život ili smrt; mjesto susreta – budući da smo na sliku Božju, živimo u odnosu: srce je mjesto saveza. (2563)

4. Litanije Gospine

Završna molitva: Hvala ti, Gospodine, jer si nam dao Crkvu za Majku i za Zaručnicu da nas vodi putem svijetla na našem zemaljskom putu prema tebi. Hvala ti što smo u njoj svi mi braća i sestre i dijelovi jednog mističnog tijela. Molimo te danas za sve one koji je vode, da mogu u sebi neprestano obnavljati svoj Savez s tobom, jedinom i pravom Glavom, te tako postajati vjerni i radosni nositelji mira i Istine u ovom nemirnom svijetu. Amen.

devetnice

www.medjugorje-news.com

Izvor
rastimo u gospodinu
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er