CRKVAVIJESTI

Na šokantan prijedlog Predraga Matića Europskom parlamentu reagirao i glavni europski kardinal…

Hrvatski zastupnik Predrag Fred Matić Europskom parlamentu dao je šokantan prijedlog, a reagirao je i glavni europski kardinal piše catholicnewsagency.com.

Lider svih europskih biskupskih konferencija, kardinal Jean-Claude Hollerich, upozorio je da će Europski parlament učiniti veliki grijeh ako prihvati izviješće hrvatskog zastupnika Predraga Freda Matća koji predlaže da se abortus proglasi ljudskim pravom te da se ukine ‘prigovor savijesti’ liječnika.

Izviješće je pokušaj “natjerati Europski parlament da glasa o abortusu kao o ljudskom pravu i protiv slobode savjesti u institucijama”,napomenuo je kardinal Hollerich

Izviješće je pokušaj “natjerati Europski parlament da glasa o abortusu kao o ljudskom pravu i protiv slobode savjesti u institucijama”,napomenuo je Hollerich. “Jasno je da se ne možemo složiti.”

O skandaloznom izviješću, koji je Europskom parlamentu predstavio hrvatski političar Predrag Fred Matić, Europa treba raspravljati 23. lipnja, a glasanje će se održati sljedeći dan.

“Mislim da moramo jasno staviti do znanja da je odobravanje takvog izvještaja protiv supsidijarnosti, jer je abortus predmet nacionalnog zakonodavstva i zakona koji nisu europski”, rekao je Hollerich. “Stoga bi bio veliki grijeh za Europsku uniju da ne poštuje supsidijarnost o kojoj uvijek govori.” Kardinal je rekao da misli da je to najbolji argument za uvjeravanje političara EU da glasaju protiv tog prijedloga izvješća.

Također, kardinal je upozorio da će pitanje vjerske slobode uskoro postati jedan od najvećih problema u budućnosti.

kardinal

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er