VIDEOVJERA I DUHOVNOST

VIDEO Čudesno! U ovoj crkvi nema kipa Gospe ali vjernici ga svejedno vide

Možda zvuči nevjerojatno, ali je istinito. U niši oltarne pale kapele svetišta Gospe Lurdske u Alta Graciji (Argentina) nema kipa Blažene Djevice Marije, ali zapravo se može vidjeti njezina slika čak i kad je potvrđeno da je mjesto potpuno prazno.

Slika koju vjernici vide nije plošna nego reljefna, trodimenzionalna. Izgleda kao hologram. To nije psihološka iluzija koja proizlazi iz uzvišene odanosti nekih hodočasnika, piše portal Aleteia.

Svi oni koji idu u svetište, vjernici ili ne, to vide, a to ostaje zabilježeno na fotografijama koje nastaju.

Slika se može vrlo jasno vidjeti s ulaznih vrata i nestaje kako se približavate oltaru.

Od kada se javlja ovaj fenomen?

Kapela je sagrađena i blagoslovljena 1927. godine, a dugi niz godina u središtu oltarne pale nalazio se kip Gospe Lurdske.

U kolovozu 2011. kip je uklonjen iz niše radi restauracije. Jedan od svećenika svetišta spremao se zatvoriti kapelu i s glavnih vrata ugledao je sliku koja je izgledala poput žbuke na mjestu koje je prije zauzimao kip. Prišao je i dok je prilazio slika je blijedila. Kip jednostavno nije bio tamo, već tamo gdje je bio pohranjen.

Suočeni s fenomenom, vidljivim svakome tko tamo zađe, braća karmelićani iz svetišta Gospe Lurdske izdali su priopćenje u kojem su potvrdili: “Očitovanje slike Presvete Djevice Marije još nema racionalno objašnjenje. Božji narod to mora protumačiti kao znak povećanja i produbljivanja kršćanske vjere i probuditi u srcima ljudi obraćenje na ljubav Božju i sudjelovanje u životu Crkve”.

Kapelica se nalazi u velikoj zgradi smještenoj u parku od nekoliko hektara u kojem je 1916. godine svečano otvorena replika špilje Massabielle u Lourdesu, gdje se 1858. godine Djevica ukazala svetoj Bernadette Soubirous.

Ova špilja postala je hodočasničko odredište sa sve većim očitovanjima ljubavi prema Majci Božjoj. Godine 1922. formirano je povjerenstvo za izgradnju kapelice uz špilju, čiji je kamen temeljac postavljen 1924. godine i koja je blagoslovio ju je tadašnji biskup Córdobe, monsinjor José Anselmo Luque, 1927. godine.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er