VJERA I DUHOVNOST

Viđenje bl. Anne Katharine Emmerich: Crkva je bila krvavo crvena, oprana krvlju, a potom sam na nebu vidjela križ sa Spasiteljem

Šezdeset i pet godina prije pape Leona XIII., 30. prosinca, blažena njemačka mističarka Anna Katherina Emmerich (1774.-1824.) vidjela je u viziji istu duhovnu bitku i konačno pobjedu Crkve. Bog joj je također pokazao kako će Crkva biti spašena od ogromnih nevolja posebnom pomoći arkanđela Mihaela.

Neka ovo viđenje bude snažno ohrabrenje za sve nas kada pred očima imamo na umu sve poteškoće svijeta i Crkve za koje ljudski izgleda nema rješenja.

“Opet sam vidjela svetog Petra s visokom kupolom. Na njoj je stajao sveti Mihovil u svjetlećoj krvavocrvenoj halji i s velikom ratnom zastavom u ruci. Bilo je dosta borbe na terenu. Zeleni i plavi borili su se protiv bijelaca (kršćana) i ovi bijelci, koji su iznad sebe imali vatreni crveni mač, kao da su podlegli.

Crkva je bila krvavo crvena poput anđela i netko mi je rekao: ‘Oprana je krvlju.’ Što je borba dulje trajala, to je više nestajala boja krvi Crkve koja je postajala sve prozirnija.

Arhanđeo Mihael je sišao i pridružio se bijelcima. Bili su obdareni divnom hrabrošću, a nisu znali zašto. Mihael je potukao svoje neprijatelje i oni su se razbježali na sve strane. Tijekom borbe neprestano su neke grupe neprijatelja prelazile na drugu stranu, a jednom je čak bilo mnoštvo.

Iznad borbe pojavile su se i čete svetaca. Kad je anđeo sišao s krova bazilike, ugledala sam veliki svjetleći križ sa Spasiteljem. Bočne su zrake u bogatoj i širokoj bujici tekle na Crkvu koja je bila dolje i njima ju je obasjavala.

Vidjela sam i crveno, svijetleće srce obješeno na nebu, iz kojega je snop bijelih zraka išao prema jednoj strani, a drugi se snop izlijevao na Crkvu i na mnoge krajeve. Rečeno mi je da je ovo Srce Marijino.

Kad su borbe završile na zemlji, Crkva i anđeo koji je sada nestajao bili su bijeli i svijetli. Križ je nestao a na tom mjestu na Crkvi je stajala visoka i blistava žena koja je preko nje raširila svoj zlatni i svjetleći plašt.

Pod Crkvom su se ljudi ponizili i pomirili. Biskupi i župnici sastajali su se i razmjenjivali svoje knjige. Sekte su prepoznale Crkvu zbog čudesne pobjede i svjetla objave koje su vidjele na sebi. Osjetila sam sjaj i nadnaravni život u prirodi i svetu emociju u svim ljudima;

“Marija je Crkva”

Tada je blaženica shvatila nešto vrlo utješno: “Vidjela sam da se ovo kraljevstvo približava po želji mnogih poniznih, vjernih i odanih kršćana. Tada sam dobila prekrasnu sigurnost: Marija je Crkva i Crkva je naša majka. Bog je naš otac, a Isus je naš brat. Prevladavši bitku, sada sam vidjela Crkvu sjajnu poput sunca, u velikom slavlju”.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er