VJERA I DUHOVNOST

Svjedočanstvo o ukazanju sv. Mihaela: Čovjeka na samrti tri puta je napadao đavao, isto toliko puta obranio sveti Mihael

Sveti Anzelmo pripovijeda da je religioznog čovjeka na samrti, dok ga je tri puta napadao đavao, isto toliko puta obranio sveti Mihael.

Prvi put ga je đavao podsjetio na grijehe počinjene prije krštenja, a religiozni čovjek, prestravljen što nije učinio pokoru, bio je na rubu očaja. Tada se javio sveti Mihael i umirio ga rekavši mu da su ti grijesi poništeni svetim krštenjem. Drugi put mu je đavao prikazao grijehe počinjene nakon krštenja, a ne vjerujući jadnom umirućem čovjeku, po drugi put ga je utješio sveti Mihael, koji ga je uvjerio da su mu oni oprošteni s njegovim redovničkim zavjetima.

Napokon je đavao došao po treći put i predstavio mu veliku knjigu punu nedostataka i nemara počinjenih tijekom redovničkog života, a redovnik je ponovno bio u očaju. Još jednom se javio sveti Mihael u obranu redovnika da ga utješi i da mu kaže da su ti nedostaci okajani dobrim djelima redovničkog života, poslušnošću, trpljenjem, mrtvljenjem i strpljivošću. Redovnik je tako utješen zagrlio Raspelo u miru preminuo. Svetog Mihaela štujemo za života, a njime ćemo se utješiti i u smrti.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er