VJERA I DUHOVNOST

Svjedočanstvo biskupa: Bog je Staljinu na samrti dao priliku za iskupljenje, evo kako se to dogodilo…

Bog ne želi da se itko od njegove djece izgubi, čak i ako su činili najgnjusnije stvari, svjesno, dugo i bez pokajanja. I daje im posljednju priliku, prije nego što se pojave pred Njim na privatnom sudu nakon smrti.

Ali imamo svjedočanstvo talijanske mističarke i njenog duhovnika, monsinjora, o tome kako je Bog dao Josipu Staljinu, ozloglašenom sovjetskom vođi, čiji su postupci doveli do milijuna smrti (posebno u Ukrajini), posljednju priliku za obraćenje.

Ovdje ćemo govoriti o tome kako je talijanska mističarka Maria Teresa Carloni intervenirala kako bi Bog Staljinu dao posljednju priliku i što bi bila posljedica te ponude sovjetskom diktatoru.

Uz Führera i Maoa, Staljin je jedan od najvećih orkestratora genocida u našem vremenskom prozoru. Staljin je bio generalni sekretar Komunističke partije Sovjetskog Saveza od 1922. do 1952. godine. I broj ljudi nad kojima je vladao, i patnje koje je kasnije za vrijeme hladnog rata prouzročio ostatku svijeta, čine ga kandidatom za postolje genocida. 

Izravni genocid koji je proizveo procijenjen je na više od 36 milijuna ljudi, iako Aleksandar Solženjicin u svojoj poznatoj knjizi Gulag Arhipelag iznosi brojku od 66,7 milijuna žrtava sovjetskog režima između uspona komunizma (pod Vladimirom Lenjinom) 1917. i 1959. (Staljin, koji je naslijedio Lenjina, umro je 5. ožujka 1953.)

Samo glad uzrokovana u ukrajinskom narodu, poznata kao genocid u Holodomoru, između 1932. i 1933. godine, procjenjuje se na između 7 i 10 milijuna ljudi. Ovaj Lenjinov nasljednik provodio je čistke vlastitih sunarodnjaka i uspostavio je užasan režim terora koji je zahvatio njegovu vlastitu obitelj. 

Iako su ga velike komunističko-ruske mase obožavale kao boga, nitko od onih oko njega nije bio svjestan terora koji je on nadahnjivao i njegovih stalnih čistki.

Njegova vlastita kćer Svetlana, koja će kasnije postati katolkinja, rekla je za njega: “Moj otac je bio opsjednut strašnim demonom. Dobrotu i milosrđe smatrao je gorim od velikog zločina. I prisjetimo se da je Staljin u mladosti bio sjemeništarac i dobro poznavao Bibliju i kršćanstvo!

No, egzorcisti Gabriele Amorth i Antonio Fortea mislili su da su i Führer i Staljin opsjednuti, iako su također tvrdili da to nije vrsta posjedovanja iz kojeg bi ih egzorcizam mogao lako osloboditi duhova.

U većini slučajeva posjedovanja zli preuzima tijelo žrtve, ali ne može dotaknuti njegovu dušu ili savjest.

A u mnogim slučajevima osoba može čak i otići na ispovijed i pričestiti se, budući da je njegova duša slobodna od krivnje što se tiče njegove slobodne volje. Međutim, ova dva zla politička vođe nisu djelovala kao žrtve opsjednutosti, već su se činili vrlo voljnim učiniti đavolje zlo svojim. 

Njihovu slobodnu volju Sotona nije povrijedio, a zašto i bi kad su oni sami izvršili  ubilačka djela koristeći svoju slobodnu volju, i uživali su u tome. Ova voljna suradnja s đavlom naziva se “savršeno posjedovanje”.

Ali Bog želi spasiti svakoga i uvijek im daje posljednju priliku čak i ako su počinili najgnusnije grijehe. I to je učinio sa Staljinom preko časne Marije Terese Carloni, talijanske mističarke čiji je razlog za beatifikaciju otvoren.

Malo je poznata na Zapadu jer se njezina velika aktivnost odvijala iza željezne zavjese u tišini gdje je uz pomoć bilokacije (nadnaravnog dara)  pomogla progonjenim biskupima i svećenicima, donoseći informacije uzastopnim papama, od Pija XII do Ivana Pavla II, o tome što je vidjela u tim bilokacijama, i preuzimajući u svom tijelu patnju biskupa i svećenika, kako bi mogli nastaviti poslanje. 

Rođena je u bogatoj, aristokratskoj i katoličkoj obitelji,  ali je napustila Crkvu.

Studirala je sestrinstvo i  pomažući ranjenicima u bombardiranju Rima, radila je rame uz rame sa svećenikom odjevenim u bijelo; nije ga prepoznala; bio je to Pio XII. No Papa će je kasnije prepoznati u posjetu bolnici za ranjenike, a razgovor s njim u njoj je ponovno probudio religioznost.

Kad je imala 32 godine, njezina je baka umirala i tako je Maria ugovorila sastanak sa župnikom crkve sveti Franjo u Urbinu, ocem Cristóforom Campanom, koji će kasnije postati monsinjor i biskup; ispovjedio ju je i pristao biti njezin duhovni upravitelj; Marija se vratila u Crkvu. 

A u karanteni zbog epidemije osjetila je glas koji joj se obratio, kojeg je kasnije identificirala kao Isusa. Rekla je ocu Campaniju, koji joj je savjetovao da ne obraća pažnju na glas. Kako se to nastavilo,  otac Campana je ju je zamolio da bude blizu kad je čula taj glas.

Kad je otac Campana bio prisutan tijekom poruka, María Teresa mu je  rekla što glas govori, iako se ona sama nije sjećala što je rečeno.  I jednog petka Isus se obratio Campani preko Marije Terezije i rekao joj: ‘Želim ponoviti svoju muku u ovom stvorenju. Vi, kao njen duhovni otac, možete prihvatiti ili odbaciti ovo što se događa, jer vi ste autoritet koji Me predstavlja, ali morate znati da je to Moja volja.’

Campana je upitao Mariju Terezu slaže li se. Rekla je da,  i svećenik joj je tada dao dopuštenje da primi Isusove stigme. Najavio je da će to biti sljedeći petak i ona je primila bol Muke u svećeničkoj prisutnosti. On je plakao na koljenima zbog boli stigmatizirane žene. 

I kasnije će Isus tražiti od Campane dopuštenje da se Maria pridruži Kristovim patnjama, za obraćenje grešnika; Maria Teresa je prihvatila, a otac Campana je dao dopuštenje.

A 1953. Staljin je bio bolestan. Jednog petka, kada je Marija Terezija trpjela Isusovu muku u svom tijelu, Isus je obavijestio oca Campana o smrti Ivane Puškin. Bila je praunuka Aleksandra Puškina, koji se smatra ocem suvremene ruske književnosti. Bila je katolkinja i aktivno sudjelovala u crkvenom podzemlju. I ona ponudila se kao žrtva za spas Rusije, ali je namjerno isključila spas Staljina, zbog strašnih zločina koje je počinio.

I tada je Isus zamolio oca Campanu da upita Mariju Tereziju želi li zauzeti mjesto ove žrtve za spas Rusije i drugih zemalja koje su vođene doktrinom ateističkog materijalizma. A Marija Tereza je odgovorila: ‘Ako Gospodin to želi i ako mi da potrebnu snagu, prihvaćam.’

I s tim prihvaćanjem povećale su se njezine duhovne i tjelesne patnje, a također i demonski napadi. A početkom ožujka 1953. Staljin je umirao. Sljedećeg petka Isus je rekao ocu Campaniju: ‘Sad ću te nešto pitati, ako mi dopustiš i ovo stvorenje se slaže. Prije nego što Staljin umre, želim mu dati priliku da se spasi, kao što činim sa svim iskupljenim dušama, unatoč njegovim zločinima. 

Ako se vas dvoje slažete, molim vas da ponudite ova tri sata za Staljinovu dušu. Ali nemojte biti uznemireni patnjama koje će pretrpjeti ovo stvorenje.’ Maria Teresa je to prihvatila i tri sata strašno patila. Otac Campana, koji je bio s njom, nije prestajao plakati i govoriti ‘Dosta’.

Nakon tri sata sve se vratilo u normalu. Marija Terezija nikad nije znala kakav je rezultat patnje koju je pretrpjela zbog Staljinovog obraćenja.

Ali čini se da Staljin nije prihvatio  milost koju mu je Isus ponudio u vrijeme njegove smrti — jer je blažena Elena Aiello, još jedna talijanska mističarka, dobila viziju pakla u kojem je vidjela dušu Staljina i mjesto za njegove sljedbenike. To, ako je točno, potvrđuje mišljenje egzorcista Amortha i Fortee da je Staljin dragovoljno prihvatio društvo đavla.

Bog uvijek svakome daje posljednju priliku da se spasi, čak i ako je počinio strašne grijehe. Pitao je mističarku Mariju Terezu Carloni je li spremna trpjeti za obraćenje Josipa Staljina i ona je prihvatila. Ali očito, Staljin nije prihvatio ponudu Isusa Krista, koristeći svoju slobodnu volju.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er