VJERA I DUHOVNOST

Svetac upozorava: Ova pobožnost najmoćnije je oružje za ovo naše vrijeme puno nemira

Sveti Gašpar del Bufalo je bio veliki štovatelj Krvi Kristove i cijeli njegov život i rad bio je usmjeren na štovanje i širenje slave božanske Krvi. A kako je sam svetac prakticirao pobožnost svjedoči nam sljedeća epizoda:

Sv. Gašpar je držao pučke misije kad su ga obavijestili da je neki javni teški grešnik na umoru te da je odbijao sakramente. Svetac je pošao do sobe u kojoj je umirući ležao. Stao je do uzglavlja s križem u ruci i govorio mu o Krvi Kristovoj. Njegove su riječi bile proživljene i dirljive, ali je umirući ostao ravnodušan.

Tada je sv. Gašpar kleknuo i počeo pored njega moliti i činiti pokoru, pa ipak nije uspio potaći umirućeg na pokajanje. Pa ipak se nije predavao te mu je rekao: “Brate, ne želim da propadneš i neću prestati dok ne zadobijem tvoju dušu za Krista”.

Nakon nekog vremena umirućeg je zahvatila Božja milost, zaplakao je, ispovjedio se i umro svecu na rukama.

Sveti Gašpar nas upozorava:

“Htio bih imati tisuće jezika kako bih raznježio svako srce prema Predragocjenoj Krvi Kristovoj. To je temeljna pobožnost koja obuhvaća sve druge, ona je temelj, potpora i bit katoličke pobožnosti.

Pobožnost Predragocjenoj Krvi, je oružje za naše vrijeme.  Moram priznati, u svim svojim ograničenostima (snazi, novcu i sposobnostima) sve zalažem za to veliko dobro. To je cijena našeg spasenja i to je razlog moga povjerenja u spasenje, ovoj pobožnosti želim posvetiti svoj život. Posvuda Božanska Krv treba očistiti zemlju.

Eto u čemu se sastoji duh naše pobožnosti…. Nema sumnje da je pobožnost Božanskoj Krvi mistično oružje za naša vremena. Ah koliko više trebamo objavljivati njenu slavu… Gospodin je u svakom vremenu podizao pobožnosti prikladne kako bi postale zaštita od potoka nepravde. Ako smo u prošlosti vidjeli da je Crkva bila napadana u jednoj ili drugoj istini vjere, u naše vrijeme je potpuni rat protiv religije i Raspetog Gospodina.

Priliči dakle ponovno ukazati na slavu Križa i Raspetoga…. treba ponovno reći narodima kojom cijenom su otkupljene ljudske duše. Treba kazati kojim putovima Krv Isusova čisti duše… podsjetiti da se ta Krv svako jutro prikazuje na oltarima.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er