VJERA I DUHOVNOST

ČUDESNO DIJETE ISUS Ovaj svetac je na Božić u naručju držao Dijete Isusa

Neki su također ispričali kako su vidjeli Padre Pija da drži Dijete Isusa. Ne porculanski kip, nego Dijete Isusa u čudesnoj viziji Padre Pio se je posebno radovao polnoćki, koju je slavio svake godine, pažljivo i po nekoliko sati. Njegova je duša bila uzdignuta k Bogu s velikom radošću, koju su drugi mogli lako zamijetiti. Neki su također ispričali kako su vidjeli Padre Pija da drži Dijete Isusa.

Sveti Padre Pio je jako volio Božić. Već od djetinjstva gajio je posebnu odanost prema djetetu Isusu. Kapucinski svećenik Josip Marija posvjedočio je da je Padre Pio u svom domu u Pietrelcini sam pripremao jasle, a s pripremom bi započinjao već u listopadu. Dok je čuvao ovce s prijateljima, tražio bi glinu kako bi od nje oblikovao figurice pastira, ovaca i mudraca, piše Aleteia.

Padre Pio posebno je pazio pri izradi Djeteta Isusa, oblikujući ga i dorađujući dok ne bi osjetio da je to – to. Tu je pobožnost gajio tijekom cijeloga svoga života. U pismu svojoj duhovnoj kćeri, Padre Pio je napisao: „Kada bi počela devetnica u čast Djetetu Isusu, zaista sam osjećao kao da se moj duh ponovno rađa na novi život. Osjećao sam da mi je srce premalo da bi prihvatilo sve nebeske blagoslove.“ Neki su također ispričali kako su vidjeli Padre Pija da drži Dijete Isusa.

Ne porculanski kip, nego Dijete Isusa u čudesnoj viziji Padre Pio se je posebno radovao polnoćki, koju je slavio svake godine, pažljivo i po nekoliko sati. Njegova je duša bila uzdignuta k Bogu s velikom radošću, koju su drugi mogli lako zamijetiti. Neki su također ispričali kako su vidjeli Padre Pija da drži Dijete Isusa. Ne porculanski kip, nego Dijete Isusa u čudesnoj viziji.

Njegova je duša bila uzdignuta k Bogu s velikom radošću, koju su drugi mogli lako zamijetiti.

Renzo Allegri ispričao je sljedeću priču: „Molili smo krunicu dok smo čekali misu. Padre Pio je molio s nama. Odjednom, u auri svjetlosti, vidio sam kako se Dijete Isus pojavilo u njegovim rukama. Padre Pio se je preobrazio, gledao je u Dijete okruženo svjetlom u njegovim rukama, a lice mu se je pretvorilo u začuđujući osmijeh. Kada je vizija završila, Padre Pio je shvatio, iz načina na koji sam ga gledao, da sam vidio sve.

Prišao mi je bliže i rekao da to nikome ne govorim.“ Sličnu priču ispričao je i fra Raffaele da Sant’Elia, koji je dosta godina živio blizu Padre Pija: „Ustao sam kako bih otišao na polnoćku 1924. godine. Hodnik je bio ogroman i mračan, a jedino svjetlo bio je plamen malene uljne lampe. Vidio sam sjenu Padre Pia i zaključio da ide prema crkvi. Shvatio sam da je obavijen svjetlošću. Malo sam bolje pogledao i vidio da u naručju drži Dijete Isusa.

Samo sam stajao ondje, duboko dirnut, na vratima svoje sobe i pao sam na koljena. Padre Pio je prošao okružen svjetlošću. Nije niti primijetio da sam bio tamo.“ Ti natprirodni događaji naglašavaju duboku i postojanu ljubav Padre Pija prema Bogu.

Malo sam bolje pogledao i vidio da u naručju drži Dijete Isusa.

Njegova je ljubav bila obilježena jednostavnošću i poniznošću, sa srcem otvorenim za primanje onoga što je milosrdni nebeski Otac namijenio za njega. Otvorimo i mi svoj srca, kako bismo primili dijete Isusa na Božić; dopustimo da nas neizmjerna Božja ljubav preplavi kršćanskom radošću.

Padre Pio je na Božić u naručju držao Dijete Isusa

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er