VJERA I DUHOVNOST

Sv. Padre Pio savjetuje: Evo kako zaslužiti odlazak u raj!

Pet stvari koje su potrebne da bismo zaslužili raj, a ostavio ih je Padre Pio. Preporučene su njegovoj duhovnoj djeci, ali su upućene i svima onima koji su molili za duhovni savjet fratra sa stigmama.

Tko god bi mu se obratio makar samo za savjet, ili da od njega primi blagoslov, nikada se nije vratio prazan, nego je imao srce puno radosti i milost Božja bila je na njemu. Svojoj duhovnoj djeci sveti je fratar u više navrata davao i savjete. Savjet koji je ostavio svojim brojnim poklonicima. “Kako živjeti svetim životom?”

5 točki za postizanje svetosti:

Sv. Padre Pio, u svojoj jednostavnosti, pokazao im je 5 točaka kako bi “uskoro dosegnuli nebeski vrh”.

“Ispovijed je čišćenje duše. Morate to učiniti barem jednom tjedno.” Savjet koji nam se čini gotovo nemogućim. Ali Padre Pio također objašnjava zašto: “Ne želim da duše budu udaljene od ispovijedi dulje od tjedan dana”

Ispit savjesti: mnogi su pitali Padre Pija zašto je svake večeri potrebno napraviti ispit savjesti o onome što je postignuto tijekom dana. On bi odgovorio: “Svaki prodavač na ovom svijetu, po cijele dane, bilježi dobiva li ili gubi prodaju. Na kraju dana, dakle, vodi računovodstvo i proučava kako se sutradan poboljšati. Iz toga proizlazi da je svake večeri bitno napraviti strog i lucidan ispit savjesti”

“Ako ste rastreseni, nemojte prestati moliti” Molitva dva puta dnevno: koliko puta ne možemo naći vremena za molitvu tijekom naših užurbanih dana. Ali Padre Pio nam kaže: „Ako ne možete dobro moliti, nemojte prestati vršiti svoju dužnost. Ako su smetnje brojne, nemojte se obeshrabriti. Odredite trajanje svoje molitve i ne napuštajte svoje mjesto prije nego što završite […] Molitva ima za cilj ljubav prema Bogu i bližnjemu”

Dnevna pričest: „Istina je da nismo dostojni primiti Isusa“ – rekao je sveti fratar. Ali također je ispravno da oni koji pristupaju euharistiji to čine skrušena i raskajana srca: “Smatrati sebe nedostojnim je normalna stvar, ali pristupiti sakramentu u stanju grijeha vrlo je ozbiljno”

“Sveto pismo liječi dušu” Svakodnevno čitanje: čitanje Svetoga pisma dobro je za dušu. “Šteta koju dušama čini nečitanje Svetoga pisma tjera me da zadrhtim. Duhovna moć čitanja […] nas vodi prema putu ljubavi i savršenstva”. Jednostavne životne ideje koje nam mogu pomoći da ne skrenemo s puta koji je Gospodin zacrtao svakome od nas.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er