SVIJETVIJESTI

Prosvjedi u Češkoj i Slovačkoj zbog koronavirusa

U Češkoj i Slovačkoj održani su prosvjedi protiv tamošnjih vlada zbog uvedenih epidemioloških mjera protiv koronavirusa Covid-19. U glavnim gradovima, Pragu i Bratislavi, na ulice je izišlo tisuće ljudi usprkos represivnim mjerama i zabranama koje su na snazi.

U obje se zemlje se ovih dana obilježava kao Dan borbe za slobodu i demokraciju, vezano uz tzv. baršunastu revoluciju čija je bila 31. godišnjica, piše geopolitka.news

Bratislavi su prosvjednici kritizirali i premijera Igora Matovića, skandirajući „Vratite našu slobodu“.

“Stop terorizmu covida! Želimo slobodu”, pisalo je na jednom transparentu, dok su drugi pozivali na ostavku premijera Igora Matoviča.

Vezani članci

Pragu su protivnici strogih epidemioloških mjera kritizirali vladu i ismijavali bivšeg ministra zdravstva Romana Primulu, koji je uveo obvezno nošenje maski, zatvorio restorane i barove, da bi isti dan i sam otišao u restoran izvan dozvoljenog vremena i prekršio sve mjere koje je sam proglasio. Okupljeni su, skandirali „sloboda“, „mi nismo ovce“, „želimo ići na pivo“, „želimo ići na posao“, „djecu u školu“, „virusi sposobniji nego vlada“, „vlada provodi politiku Rockefellerove fundacije“ „ostavka“ itd.

www.medjugorje-news.com/narod.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er